Hajdú-Bihar

2012.10.15. 17:46

Biztonságosabb, egészségesebb

Püspökladány - Az újtelepi szennyvízhálózat kiépítése, újabb gyűjtőutak, belvízelvezető rendszer és kerékpárút is épült. Emellett elkezdődik az ivóvízminőség javító program is, már folynak a beruházások közbeszerzési feladatai, a kivitelezők kiválasztása.

Püspökladány - Az újtelepi szennyvízhálózat kiépítése, újabb gyűjtőutak, belvízelvezető rendszer és kerékpárút is épült. Emellett elkezdődik az ivóvízminőség javító program is, már folynak a beruházások közbeszerzési feladatai, a kivitelezők kiválasztása.A legjelentősebb az Újtelepi szennyvíz beruházás, melyre közel 530 millió forintot nyert az önkormányzat. Ebben az esetben a második közbeszerzési eljárás is sikertelennek bizonyult, így újra ki kell írni. Valószínűleg tavasszal valamennyi elnyert pályázat kivitelezési munkái elkezdődhetnek -tudtuk meg Jeney Tibortól, a Városfejlesztési Iroda vezetőjétől.

A közbeszerzési kiírás előkészítési munkálatai folynak a gyűjtőút kivitelezésére is, melynek megépítésére 352 millió forintot nyert a város. Ebből közel négy kilométer utat, kerékpárutat és járfát épít az önkormányzat a Damjanich utcától az Árpád és Karcagi utcákon át a 42-es főútig, valamint a Kaán Károly utcától az Erőss Lajos utcáig - tudtuk meg Dombi Imréné polgármestertől.

A teljes lakosságot érinti

Az elmúlt években nagy gondot okozott tetemes mennyiségű csapadék a városban. Több utcában nem tudták elvezetni az árkok a felgyülemlett vizet. Az önkormányzat egy sikeres pályázatnak köszönhetően, a Szabó Pál és Kaán Károly utcákon, mintegy 2 kilométer szakaszon kezdheti meg a vízelvezető árkok korszerűsítését.

Ugyancsak pályázati forrásból valósul meg az Erdő, Petri Pál és a Karcagi utcákon, a Kaán Károly utcáig épülő kerékpárút, közel 200 millió forint értékben. A kivitelező cég kiválasztása november elejére megtörténhet, de a munkálatok legkorábban jövő év tavaszán kezdődhetnek el.

Az egyik legfontosabb beruházás, amely az egész város lakosságát érinti, az ivóvíz minőség javító program. A pályázat segítségével akár már idén, közel 200 millió forintos korszerűsítési munkálatok kezdődhetnek a vízmű telepen, melynek fő eleme az arzénmentesítés lesz. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!