Hajdú-Bihar

2012.10.19. 15:15

Idén jubilál a Rajkai Emlékverseny Debrecenben

Futás - A Hajdú-Bihar Megyei Atlétikai Szövetség idén is megrendezi a Nemzetközi Rajkai Emlékversenyt. Az idei viadalt október 21-én, vasárnap 13 órától tartják Debrecenben, a Nagyerdőn.

Futás - A Hajdú-Bihar Megyei Atlétikai Szövetség idén is megrendezi a Nemzetközi Rajkai Emlékversenyt. Az idei viadalt október 21-én, vasárnap 13 órától tartják Debrecenben, a Nagyerdőn.A versenyt immár 40. alkalommal szervezik meg, ráadásul megszakítás nélkül, ami országosan is egyedülálló. Az elmúlt évben Ukrajnából, Szlovákiából, Romániából, a határon túli magyarlakta Vajdaságból és az USA-ból is érkeztek versenyzők a megmérettetésre. A verseny részét képezi a főiskolák és egyetemek részére a Kerékgyártó-kupáért meghirdetett derbi, amelyre az ország minden részéből érkeznek a felsőfokú intézmények hallgatói.

 

Különböző távok

A versenytáv a nők, a veteránok, illetve a serdülők részére 4000 méter, a férfiaknak 10 000 métert kell teljesíteni a Nagyerdőben. A verseny bevezetőjeként rendezik a tömegsport futást (2500 m), amelyen bárki indulhat nevezési díj nélkül. A 9-12 éves gyerekek az Észak-alföldi Régió Sport XXI. mezei viadalának regionális döntőjében, 1000 és 1500 méteren csapnak össze.

A versenyközpont, a rajt, a cél és az eredményhirdetés idén is a köztemető III. kapujánál lesz. További információ a rendezvényről a www.atletika.atw.hu oldalon tekinthető meg. HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!