Hajdú-Bihar

2012.10.23. 17:36

Jávor politizálásra buzdít

Hajdúszoboszló - A hatalom fél az igaz szó erejétől, s amikor igyekszik megszállni a társadalom kommunikációs csatornáit, akkor a zsarnokság az igazság elől menekül – hangsúlyozta keddi ünnepi beszédében Jávor Benedek, a Lehet Más a Politika parlamenti frakcióvezetője Hajdúszoboszlón, az 56-os kopjafájánál.

Hajdúszoboszló - A hatalom fél az igaz szó erejétől, s amikor igyekszik megszállni a társadalom kommunikációs csatornáit, akkor a zsarnokság az igazság elől menekül – hangsúlyozta keddi ünnepi beszédében Jávor Benedek, a Lehet Más a Politika parlamenti frakcióvezetője Hajdúszoboszlón, az 56-os kopjafájánál. A politikus az előző ciklusok kormányainak mindenek előtt felrótta a társadalom két táborra szakítását, a Fidesz és az MSZP politikusainak pedig azt, hogy a sajátjaikon sosem kérték, kérik számon a demokratikus alapértékek betartását. Jávor Benedek szerint 1956 üzenete, nemet mondani a szembeállításra, felismerni, hogy ez az ország a miénk, s nem visszahúzódni a politizálástól, hanem birtokba venni azt. – Csöndes, békés, szívós forradalom szükséges, a civil szféra vonja minél inkább ellenőrzése alá a politikát – mondta, s beszédjében arra is emlékeztetett, hogy minél kisebb egy hatalom erkölcsi ereje, annál inkább rászorul az erőszakra.

 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!