Hajdú-Bihar

2012.10.16. 16:40

Roma innovációs központ nyílt Hajdúböszörményben

Hajdúböszörmény, 2012. október 16., kedd (MTI) - Oktatási és kutatási feladatokat is ellát a jövőben a Debreceni Egyetem (DE) hajdúböszörményi gyermeknevelési és felnőttképzési karán kialakított roma innovációs központ, amelyet kedden adott át Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára.

Hajdúböszörmény, 2012. október 16., kedd (MTI) - Oktatási és kutatási feladatokat is ellát a jövőben a Debreceni Egyetem (DE) hajdúböszörményi gyermeknevelési és felnőttképzési karán kialakított roma innovációs központ, amelyet kedden adott át Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára.A kar saját épületében alakította ki az oktatótermeket, adattárat, idegen nyelvi műhelyt és laboratóriumokat, amelyekben az idén alakult roma szakkollégium is helyet kap - ismertette Kovácsné Bakosi Éva dékán.

A roma innovációs központ egy szakmai program összefoglaló neve, amely három fő működési területnek, az oktatásnak, a kutatásnak és a tudástranszfernek ad keretet. Az innovációs központ munkájában a program indulásakor tizenkét oktató, egy külső szakértő (közoktatási esélyegyenlőségi szakértő), a város nevelési-oktatási intézményeinek képviselői, továbbá nemzetközi partnerek (Nagyvárad, Szatmárnémeti, Hadad, Börvely, Csanálos, Hirip, Mezőfény, Piskolt), valamint a helyi és az országos roma önkormányzat képviselői vesznek részt. Feladatuk az oktatás koordinálása, a társadalmi tolerancia fejlesztése, az integráció elősegítése, a kutatás kiterjesztése, tehetségek támogatása, mindenekelőtt pedig az esélyek növelése és a társadalmi felzárkózás segítése - hangzott el.

Kovácsné Bakosi Éva reményét fejezte ki, hogy a program eredményeként javulnak a térség társadalmi felzárkózási mutatói, megvalósul a roma fiatalok egyéni és közösségi fejlesztése, és növekszik a társadalmi integráció esélye.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!