Hajdú-Bihar

2013.01.07. 19:45

Borosé lesz az Aranybika

Debrecen - A város nem él az elővásárlási jogával, a banktól a debreceni vállalkozó vásárolja meg.

Debrecen - A város nem él az elővásárlási jogával, a banktól a debreceni vállalkozó vásárolja meg.Három évvel ezelőtt egy este elsötétültek a debreceni Aranybika ablakai: az E.On a tulajdonos Cívis Hotels Zrt. milliós tartozása miatt kizárta a hotelt a szolgáltatásból. A reménykedő és ígérgető nyilatkozatok után a felszámolóval készítettünk interjúkat. Többszöri sikertelen árverezést követően 2012. december 11-én írtuk meg, hogy a hitelező bank vételi ajánlatot tett, ám az ügylet létrejöttének feltétele, hogy a tulajdonrészt birtokló önkormányzat és Boros József vállalkozó lemondjon az elővásárlási jogáról.

Tervei vannak az Aranybikával

Papp László, Debrecen alpolgármestere a Naplónak hétfőn megerősítette, hogy a város nem kíván élni ezzel a joggal, és örülnek, hogy a debreceni vállalkozóval kerülnek tulajdonközösségbe, akinek szeretnének együttműködő partnerei lenni.

A felszámoló és a bank között az adás-vételi szerződést legkésőbb február elején kell megkötni. Buga Imre felszámoló a Naplónak azt mondta, vannak még nyitott kérdések, de van még idő is. Boros József, a vendéglátásban már sok éve sikeresen működő debreceni cégvezető immár nem cáfolta, hogy tervei vannak az Aranybikával, amelyeket a város vezetőivel is egyeztetett, és élvezi támogatásukat. HBN

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!