Hajdú-Bihar

2013.01.24. 10:08

Országos bajnokságokra készülnek a vívók

Szombaton Budapesten rendezik meg a kadettek Országos Bajnokságát kard és párbajtőr fegyvernemben. A versenyekre a DHSE-PMD vívóegyesület igen erős csapattal utazik el.

Szombaton Budapesten rendezik meg a kadettek Országos Bajnokságát kard és párbajtőr fegyvernemben. A versenyekre a DHSE-PMD vívóegyesület igen erős csapattal utazik el. A férfi kardozóknál Urbán Ádám okozhat meglepetést, aki az alacsonyabb korosztályokban állandó résztvevője a döntőknek – kezdett bele az esélylatolgatásba Serra György ügyvezető igazgató. A lányok versenyében is reménykedhetünk debreceni érmekben. Horváth Fanni Ádámhoz hasonlóan alsóbb korcsoportokban csillogtatta tudását, míg a válogatott kerettag Leitner Dorka már a kadettek közt is lerakta névjegyét. A tavalyi országos bajnokságon nyolcadik lett, és a legutolsó két válogatón is döntőben végzett. Helyzetét kisebb betegség nehezíti.

A párbajtőrözőknek sincs okok a panaszra, szintén nagyon erős vívókból áll a csapat. A biztos kezű Kőrösi-tanítványok közül ezúttal a tavalyi serdülő ob-n ezüstérmes Fedor Tamara csillogtathatja meg tudását, valamint Babinszky Dorottya is okozhat nagyon kellemes meglepetést – folytatta az ügyvezető igazgató. A gyermek korosztályban kiemelkedő eredményekkel rendelkező 12 éves Vértesi Lilinek a tapasztalatszerzés a legfontosabb a négy évvel idősebbek mezőnyben, de tudása alapján semmi sem elképzelhetetlen.

A vasárnapi junior párbajtőrözők országos bajnokságán az egyesület nemzetközi rutinnal is felvértezett versenyzője, Pártos Zsófia, valamint Sárkány Barbara is pástra lép. Tudásuk és ranglista helyezéseik alapján, ők is esélyesek a döntőbe jutásra – mondta Serra György. Az előző napon versenyző kadet vívók tapasztalatszerzés céljából elindulnak a junior versenyen is. Pénteken a legnanoi felnőtt világkupán indul Serra Solt, aki a szombati főtáblára jutást tűzte ki célul. Amennyiben Solt teljesíti a célkitűzését körülbelül 40 helyet tudna előrelépni a felnőtt világranglistán.

Ha minden a legideálisabban alakul, akkor az egyik legeredményesebb hétvégéjét zárhatja egyesületünk. – fejezte be értékelését a DHSE-PMD ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!