Hajdú-Bihar

2013.02.20. 16:00

Angi János az esélyes a Déri Múzeum élére

Debrecen - A volt megyei intézmény az átszervezések után immár Debrecen múzeuma. A város által decemberben kiírt igazgatói pályázatra – mint a polgármesteri hivatalban kérdésünkre válaszolták – egyetlen beadvány érkezett: Angi János, a Debreceni Egyetem docense, a történelemtudomány kandidátusa érdeklődését keltette fel a régiségek tára.

Debrecen - A volt megyei intézmény az átszervezések után immár Debrecen múzeuma. A város által decemberben kiírt igazgatói pályázatra – mint a polgármesteri hivatalban kérdésünkre válaszolták – egyetlen beadvány érkezett: Angi János, a Debreceni Egyetem docense, a történelemtudomány kandidátusa érdeklődését keltette fel a régiségek tára.Angi 1999-2011 között a város ingyenes hetilapját megjelentető Debrecen Önkormányzat Lapkiadó Kft. ügyvezető igazgatója volt. A nyilvánosan elérhető források szerint angolul és oroszul beszél, szakterülete Kelet-Európa története a 18-20. században, kutatási témái pedig: A felvilágosult abszolutizmus Oroszországban, az európai abszolutizmusok és a magyar jelenkortörténet.

A városházáról kapott információ szerint pályázatáról a febuár 28-i közgyűlésen döntenek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!