Hajdú-Bihar

2013.02.19. 15:13

Egy tanév Finnországban

Debrecen - Együttműködési megállapodást írt alá a jyväskyläi és a Debreceni Egyetem.

Debrecen - Együttműködési megállapodást írt alá a jyväskyläi és a Debreceni Egyetem.A Jyväskyläi Egyetem és a Debreceni Egyetem bölcsészettudományi karain tanuló doktoranduszok számára teremt kiváló lehetőséget az együttműködés, melynek értelmében a doktori képzés három évéből a hallgatók egy évet a partnerintézményben tölthetnek, majd az angol nyelven írt disszertáció és védés után mindkét egyetem PhD-oklevelét, minősítését megkapják.

Erről írt alá keret-megállapodást február 19-én Debrecenben dr. Matti Manninen, a Jyväskyläi Egyetem rektora és dr. Gaál István, a DE Tudományegyetemi Karok elnöke .

– A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karán ez az irodalomtudományok, nyelvtudományok, történelem és néprajz doktori iskolák, illetve a zenetudomány fiatal kutatóit érinti - mondta dr. Gaál István rektorhelyettes. Mint közölték, a DE Bölcsészettudományi Kar finnugrisztika szakos hallgatóinak 70-80 százaléka jut el többhetes gyakorlatra, tanulmányi félévre, de nagy számban utaznak magyar szakos, sőt az utóbbi években a gazdasági szakokon tanulók is Jyväskyläbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!