Hajdú-Bihar

2013.02.18. 10:41

Kevés a megyében a vizsgabiztos

Hajdú-Bihar - Megyénkben kevés a gépjárművezető-képzésben a vizsgabiztos, így a tanfolyamot befejező gépkocsivezető-jelöltek csak 6-8 hét után jutnak gyakorlati vizsgaidőponthoz. Sérelmezik, mert más megyékben maximum két hetet kell várni.

Hajdú-Bihar - Megyénkben kevés a gépjárművezető-képzésben a vizsgabiztos, így a tanfolyamot befejező gépkocsivezető-jelöltek csak 6-8 hét után jutnak gyakorlati vizsgaidőponthoz. Sérelmezik, mert más megyékben maximum két hetet kell várni. A vizsgadíj tanulónként 11 ezer forint, 1 vizsgabizottság 1 napra 88 ezer forint. Ez az államnak járó bevétel, a csak vizsgabiztos díját vonják le. A hivatal vezetője szerint ennek egyik oka, hogy a korábbiakhoz képest jelentősen megnőtt a gépjárművezető-képzésre járók száma, és emiatt tolódott ki a vizsgaidőpont 4-5 hétre. Már tettek lépéseket annak érdekében, hogy feloldják ezt a helyzetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!