Hajdú-Bihar

2013.02.06. 16:36

Teleház – telt házzal

Pocsaj - Éppen egy éve nyitotta meg kapuit Pocsajban az IKSZT – közismert nevén a teleház, művelődési ház.

Pocsaj - Éppen egy éve nyitotta meg kapuit Pocsajban az IKSZT – közismert nevén a teleház, művelődési ház.A pályázat útján teljesen felújított épület fő célja az volt, hogy a pocsaji lakosok életébe „életet” vigyen – a célját el is érte. A hét minden napján széles választékban várják a programok az érdeklődőket, fiatalokat, idősebb korosztályt egyaránt.

A fiatalabbaknak – két korcsoportban is – ifjúsági klub alakult, havonta „gyűlnek” össze. A kötelező szolgáltatásokon kívül (fénymásolás, nyomtatás, stb.) szórakozásra is lehetőség nyílik: csocsó-, pingpong-, számítógépes- és társasjátékok várják a kikapcsolódni vágyókat.

- Részt veszünk a helyi civil szervezetek programjainak szervezésében, lebonyolításában, tanfolyamokat tartunk, jelenleg nyelv- és kresz-oktatás is folyik a teleházban – IKSZT-ben. A falu közművelődéséről is gondoskodunk, kiállításokat szervezünk, álláskeresési- és munkaerőpiaci lehetőségeket, kínálunk az érdeklődőknek. Lakossági- és vállalkozási tanácsokkal látják el havonta szakemberek az érdeklődőket.

A kisgyermekesek számára kéthetente baba-mama klubot szervezünk, ahol a legkisebbek is jól érzik magukat. A kikapcsolódásra vágyók folyamatosan keresik a változatos programokat a művelődési házban, ahol a hét minden napján megtalálnak bennünket – adta hírül Ráczné Vajna Nikolett művelődésszervező.

- Nagyné Kelemen Mónika -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!