Hajdú-Bihar

2013.03.06. 19:11

Bébibumm a Nagyerdei Kultúrparkban

Debrecen - A pingvinházat Szabóék, a trópusi házat pedig aranykezű tamarin kölykök és rulrul fiókák népesítették be, ők a Nagyerdei Kultúrpark új jövevényei.

Debrecen - A pingvinházat Szabóék, a trópusi házat pedig aranykezű tamarin kölykök és rulrul fiókák népesítették be, ők a Nagyerdei Kultúrpark új jövevényei.

A két rulrul fióka keltetőben bújt ki a tojásból, mivel az anyjuk nem kotlott meg, így a tojások többsége is oda lett, ám a két kiscsibe szemmel láthatóan jól van, és látványosan küzdenek egy-egy ízletesebb lisztkukacon. A rulrul mellesleg közkedvelt díszmadár Mianmar és Thaiföld déli részén, nem túl jól repülő madár, termete pedig egy itthoni fürjéhez hasonló.

Nem ők az állatpark egyetlen kicsinyei, a trópusi házban két kis aranykezű tamarin kölyök csüng folyton édesapjuk bundáján, mivel édesanyjuk korábban elpusztult. A rulrul fiókákkal ellentétben a két kis majmocskát már a látogatók is megtekinthetik, ahogyan a Szabó testvérpárt is.

A két pápaszemes pingvin karácsony környékén született, ám még nem kerültek a többiek közzé. Nevüket két korábbi gondozóról kapták, így lettek Szabó Attila és Szabó Viktor. Az állatkerti dolgozók azonban csak, mint Szabó testvérpárként emlegetik a két kis pingvint.

A sor azonban itt még nem ér véget, gyűrűsfarkú makik is születtek nemrégiben, ám anyjuk még túlzottan védi őket, így felvételek készítése nehézkes róluk, ám hamarosan róluk is közlünk fotókat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!