Hajdú-Bihar

2013.03.06. 18:11

„Lépésben” jön a gyorsvonat is

Debrecen, Budapest - A Püspökladány-Debrecen közötti vasúti pályaszakasz felújítása csak a következő uniós költségvetési ciklusban indulhat el.

Debrecen, Budapest - A Püspökladány-Debrecen közötti vasúti pályaszakasz felújítása csak a következő uniós költségvetési ciklusban indulhat el.

 – Egyelőre marad a „lépésben haladó” vonat a Püspökladány-Debrecen közötti vasútvonalon. – A forrásoktól függ, mikor kezdődhet meg a pályaszakasz felújítása. Tudjuk mekkora az uniós források keretösszege,de azt még nem, hogy mekkora összeget fordíthatunk a következő ciklusban infrastrukturális fejlesztésekre. A 2015-ös indulás látszik most valószínűnek, és várhatóan a tervezett időre, 2018-ra, elkészülhet a teljes fejlesztés – tájékoztatta a Naplót Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője.

Jelenleg folyik a Szajol-Püspökladány között, 60 kilométeres pályaszakasz felújítása. A munkálatok 2015 végére fejeződnek be. – A felújított pályaszakaszokon a vonatok 120km/órás sebességgel közlekedhetnek. Ez érvényes a már korábban, a tíz évvel ezelőtt felújított Budapest-Szajol közötti pályaszakaszra is és majdan a teljes Budapest-Debrecen közötti vasútvonalra – tette hozzá Loppert Dániel.

HBN-KER

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!