Hajdú-Bihar

2013.03.19. 18:28

Ingyenes lesz az utazási vásár

Debrecen - Az Észak-Magyarországi Régió lesz a 23. Utazási és Szabadidő Kiállítás és Vásár vendége a pénteken kezdődő eseményen.

Debrecen - Az Észak-Magyarországi Régió lesz a 23. Utazási és Szabadidő Kiállítás és Vásár vendége a pénteken kezdődő eseményen.A kiállítás helyszínén, a Kölcsey központban kedden megtartott sajtótájékoztatón Molnár Anita, a vendég régió marketing igazgatója elöljáróban elmondta, szívesen jöttek Debrecenbe, mert több éves országos tapasztalat alapján állítja, hogy a debreceni a legszervezettebb, legösszefogottabb vidéki utazási vásár. Az Észak-Magyarországot bemutató részen tucatnyi társkiállítóval teljes képet adnak a régió idegenforgalmi attrakcióiról a hegyvidéki- és barlangi túráktól a borkóstolókon keresztül a hagyományokat bemutató látványosságokig. És hogy a vendégek már az utazási vásár helyszínén ízelítőt kaphassanak a hegyvidéki miliőből, felállítanak egy öt méter magas kilátót, továbbá lesz mászófal is – tette hozzá Molnár Anita.

Az elmúlt évben a 2011. évinél kilenc százalékkal több turista érkezett Debrecenbe, ők hat százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a városban – összegezte Debrecen idegenforgalmát két fontos statisztikai adattal Pajna Zoltán alpolgármester. Romániából, Németországból, Ukrajnából, újabban Oroszországból érkeznek sokan Debrecenbe. A városban egyébként a következő években mintegy 10 milliárd forint értékű turisztikai beruházás valósul meg – mondta az alpolgármester.

A péntektől vasárnapig nyitvatartó kiállítás és vásáron kilencvenkilenc kiállító vesz részt. A vendégeket bringakiállítás, valamint Helyi ízek, helyi értékek elnevezésű gasztronómiai - és kézműves vásár is várja. A teljes rendezvény ingyenesen látogatható.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!