Hajdú-Bihar

2013.04.23. 11:25

570 ember megy - marad

Debrecen - Májustól újra él a DIK, mint intézményműködtető központ.

Debrecen - Májustól újra él a DIK, mint intézményműködtető központ.Jogosan kérdezhetné 570 dolgozó a város vezetőitől, hogy, ha már az iskolák államosítása miatt át kellett szervezni a foglalkoztatást, miért nem tették egy lépésben? Miért kerültek a technikai és ügyviteli dolgozók januártól a közterület-felügyelethez, s kerülnek májustól az intézményfenntartó központhoz?

A Napló meg is kérdezte, hogy a köznevelési törvény végrehajtási rendeletének késése hozta-e az önkormányzatokat ebbe a helyzetbe, de válasz helyett magyarázatot kapott: „A debreceni közgyűlés 2012 novemberi ülésén döntött arról, hogy a köznevelési intézmények működtetői feladatait egy új költségvetési szerv fogja ellátni.

A köznevelési intézmények zavartalan működése érdekében azonban az a döntés született, hogy – az új intézmény létrehozásáig és a magasabb vezetői feladatok ellátására vonatkozó pályázati eljárásáig – ideiglenesen a Debreceni Közterület-felügyelet látja el a feladatokat … 2013. február 28-i ülésén a közgyűlés döntött a Debreceni Intézményműködtető Központ létrehozásáról… a vezetői álláshelyre benyújtott pályázatok elbírálása a 2013 áprilisi közgyűlésen történik. Itt várhatóan az intézmény székhelyére, telephelyére vonatkozóan is döntés születik, és pontosításra kerülhet a korábban 570 fős létszámkeret is, mert várhatóan újabb feladatok kerülnek átadásra” – tartalmazta a polgármesteri hivatalból küldött válasz.

Azóta városházi forrásokból azt is tudni lehet, hogy két pályázat közül a szakmai bizottság a Hajnal Jánosét tartotta meggyőzőbbnek, őt javasolják kinevezni a DIK (Debreceni Intézményműködtető Központ) élére.

 

A pályázók

Hajnal János a Debrecen TISZK Nonprofit Kft. és az Alföld Szakképző Szakképzés-szervezési Nonprofit Kft.ügyvezetője. Diplomáját 2005-ben a böszörményi főiskola karon szerezte: szociálpedagógus.

A másik pályázó Martos János erdőmérnök, aki 28 éves vállalkozói múlttal rendelkezik.

 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!