Hajdú-Bihar

2013.04.26. 17:21

Meddig omlik-romlik még a debreceni Zenede?

A Zenede és a Bethlen Szakközép felújítását, valamint a Latinovits Színház építésének befejezését sürgeti az MSZP.

A Zenede és a Bethlen Szakközép felújítását, valamint a Latinovits Színház építésének befejezését sürgeti az MSZP.A Csapó utcán, a Fórum és a Vár utca közötti sétáló övezet szép összképét alaposan lerontja két épület: a néhány éve felhúzott és azóta is befejezetlen Latinovits Színház, valamint a másfél évszázada álló, mára azonban igen rossz állapotba került Kodály Zoltán Szakközépiskola, a Zenede - jelentette ki a helyszínen az MSZP városi alelnöke.

- Madarasi István elmondta: a város vezetői évekig folyamatosan azt kommunikálták, hogy a Zenedét hamarosan felújítják, a Latinovitsot pedig befejezik. Mára már az ígérgetések is elmaradtak. - A baloldali politikus szerint, ugyancsak leromlott az állapota a városközpont másik szakmai oktatási célú emblematikus épületének, a Zenedéhez hasonló korú, közeli Bethlen Gábor Szakközépiskolának.

- Annak idején olyan városvezetők, neves polgárok döntöttek a zenei, közgazdasági szakoktatás támogatásáról, a méltó épületek létrehozásáról, akiknek neveit a városközpont utcanevei őrzik. A mai városvezetőknek azonban ezek a jelek szerint nem fontosak - fogalmazott Madarasi István. - A szocialista önkormányzati képviselő nem érti, hogy a debreceni származású Halász János államtitkár ezen problémák megoldása érdekében miért nem tesz semmit.

HBN. OCs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!