Hajdú-Bihar

2013.04.03. 13:40

Pósán: indokolatlan tételek az áramszámlán

Debrecen – A politikus szerint az újabb rezsicsökkentés az ellátás biztonságától függ.

Debrecen – A politikus szerint az újabb rezsicsökkentés az ellátás biztonságától függ. – Április végéig a közterületeken is várja a Fidesz azokat, akik aláírásukkal támogatnák a kormányt a rezsicsökkentésben – mondta dr. Pósán László szerdai sajtótájékoztatóján. A párt országgyűlési képviselője hozzátette: március 21. óta mintegy kétezren fordultak meg e célból a debreceni irodájukban, s a húsvét előtti országos adatok alapján 150 ezer aláírás jött össze. A politikus közlése szerint azért van szükség erre, hogy a kormány a nemzetközi lobbi tiltakozása ellenére teljes mellszélességgel kitarthasson a rendhagyó intézkedés mellett.

Nem igazságos, de…

– El lehetne gondolkodni a rezsicsökkentés differenciálásán, de az nem vezetett volna arra a gyors megoldásra, amiben a kormány gondolkodott. Ráadásul sok vagyonos ember papíron alig rendelkezik jövedelemmel, vagyis egy bonyolult módszerrel sem biztos, hogy kiszűrtük volna azokat, akiknek egyébként nem okoz kifizetni a számláikat – reagált felvetésünkre, miszerint igazságosnak tartja-e az intézkedést ebben a formájában.

Magyarországon a területi áramszolgáltatók egyetlen nagykereskedőtől, a Magyar Villamos Művektől vásárolhatnak áramot, azonban az állami cég 2010 óta is növelte árait, miközben az áramszolgáltatók nem emelhettek. Korrektnek tartja-e ezt, kérdeztük Pósán Lászlótól, mire ő úgy válaszolt: szerinte az áramszámlákban így is sok az olyan indokolatlan tétel, amelyek megértéséhez már-már Nobel-díjasnak kell lenni. A képviselő egyébként lehetségesnek tart további rezsicsökkentést, aminek előfeltétele, hogy az ellátás biztonsága megmaradjon.

HBN–RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!