Hajdú-Bihar

2013.04.04. 13:46

Szégyenfolt Debrecenben

Debrecen - A múltrendszerben a városban állomásozó szovjet repülőezred egyik objektuma volt, azóta olyannyira lepusztult, hogy már a hajléktalanok, a csövesek is elhagyták, évek óta ott dísztelenkedik a Kerekestelep egyik beépítetlen területén. A vagyonkezelési osztály vezetője ígéri, soron kívül rendbe teszik.

Debrecen - A múltrendszerben a városban állomásozó szovjet repülőezred egyik objektuma volt, azóta olyannyira lepusztult, hogy már a hajléktalanok, a csövesek is elhagyták, évek óta ott dísztelenkedik a Kerekestelep egyik beépítetlen területén. A vagyonkezelési osztály vezetője ígéri, soron kívül rendbe teszik. Mintha nem lenne gazdája a Szilágyság, Gesztenye, Hárs és Szávay utcák által határolt teleknek, de ilyen nem fordulhat elő belterületen, legfeljebb ügyet sem vett rá. Elsőként az önkormányzatnál érdeklődtünk, és nem is kellett tovább mennünk.

Kertvárosias zóna lesz

A szóban forgó, önkormányzati tulajdonban lévő terület szabályozási tervi besorolása jelenleg „honvédelmi és belbiztonsági zóna". A polgármesteri hivatal várostervezési osztályán folyamatban van a településszerkezeti és a szabályozási terv módosításának előkészítése. A városvezetés szándéka szerint a módosítást követően – melynek időigénye körülbelül egy év – „kertvárosias lakózóna" szabályozási besorolást kaphat a terület. Ezt követően nyílhat ott lehetőség építési telkek kialakítására.

A terület rendbetételéről egyébként soron kívül intézkedik a polgármesteri hivatal - kaptuk a tájékoztatást Racsmány Gyulától, a vagyonkezelési osztály vezetőjétől. További kérdésünkre azt is közölte: az ehhez hasonló önkormányzati tulajdonú területek értékesítése a város célja, de a fizetőképes kereslet hiánya miatt ez nehéz. Addig ezeket a területeket az önkormányzat igyekszik rendezett állapotban tartani.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!