Hajdú-Bihar

2014.06.10. 08:30

Nézőpont: Hivatalos kukkolók

Ha én térfigyelő kamera lennék, éjjel-nappal lesben állnék. Asszisztálnék a rendőrök munkájához: árgus szemekkel fürkészném a környéket, őszintén kémlelnék, és a simlist bemószerolnám - Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Ha én térfigyelő kamera lennék, éjjel-nappal lesben állnék. Asszisztálnék a rendőrök munkájához: árgus szemekkel fürkészném a környéket, őszintén kémlelnék, és a simlist bemószerolnám - Ladányi Tóth Lajos jegyzete. Ha én térfigyelő kamera lennék, örülnék, hogy egy hatalmas család megbecsült testvére vagyok. Bizonyítva, hogy a Nagy Testvér figyel. Úgy hírlik, gomba módra szaporodunk, pásztázzuk a kényes helyeket, jóformán az egész országot behálózzuk. Elrettentő erővel bírunk, tartanak tőlünk, a pancserok bűnügyi dokumentumfilmjében perdöntő bizonyítékként vesznek elő bennünket. Az élet a legnagyobb rendező, ahol a statiszták és a statisztikák szerint komoly szükség van a jelenlétünkre.

Ha én térfigyelő kamera lennék, oszlopos tagjává válnék egy település életének, adottságaimnál fogva felelnék a nyugalmi állapotért. Támadást nem hiúsítanék meg, viszont rendületlenül felvételt készítenék a rendre törekedve. Lefülelném a nuncsakut, a macsétát, a tőrt, hadd átkozza az operatőrt!

Ha én térfigyelő kamera lennék, minden pénzt megérnék. Jól járna velem a telepítő, az üzemeltető, és a tisztességes emberek. Belátnám, hogy az életem keretek közé szűkülne, ám nyugtatna a tudat: nemes ügy szolgálója vagyok. Amennyiben lenne szabadidőm, játéktérfigyelő kamera lennék, és megörökíteném, hogy egyesek milyen bűngyengék…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!