Hajdú-Bihar

2015.01.12. 10:54

Vendégsorok: Családi vita

<em>Hagyd már az örökös sopánkodást, ne csak a negatív hírekre nyisd ki a füled! – mondja a férj a feleségének. Megtoldja még azzal, hogy ez a szokás azóta tapasztalható élete párjánál, mióta Pesten a civilek tüntetnek, aztán jól átfázva hazamennek.</em> Angyal Sándor jegyzete.

Hagyd már az örökös sopánkodást, ne csak a negatív hírekre nyisd ki a füled! – mondja a férj a feleségének. Megtoldja még azzal, hogy ez a szokás azóta tapasztalható élete párjánál, mióta Pesten a civilek tüntetnek, aztán jól átfázva hazamennek. Angyal Sándor jegyzete.– Azt is észre kellene venned, hogy 83 ezerrel kevesebb a munkanélküli, miközben nőtt a foglalkoztatottak száma 4 millió 155 ezerre – folytatja a férj, amire oldalbordája rögvest felel: – Persze, mert ezerszámra seprik a falevelet, meg gereblyézik a vizet azért a szégyenteljesen kevés pénzért, amiből a kormány nem restelli levonni a személyi jövedelemadót! Ez a közmunka is olyan, mint a kutya vacsorája: egy ideig van, azután eltűnik, mert nincs rá keret. Felkapja a vizet férjem uram: – De legalább valamit dolgoznak a pénzért, nem segélyre várnak a posta előtt, meg aztán karácsonyra hogy megugrott a boltokban a forgalom…

Mire az asszonyka: – A statisztika csak a bevétel forgalmát nézi, nem a mennyiséget, ami elfér a kosár legalján. Szerinte mindenütt emelik az árakat, a fizetés meg marad, tízezrek szorultak az ünnepekkor ingyenkonyhára! Te nem dugod ki az orrodat a piacra, akkor látnád, hogy már ötven forint a tojás darabja, merthogy a forint is megadta magát. A férj sem hagyja annyiban: – Na és a benzin? Évtizede nem volt ilyen olcsó! A nő: – Sokat érünk vele, hiszen a nyáron eladtad az autót a roncstelepen, mert már öreg volt!

Ekkor a férj kimegy az erkélyre, elszív egy cigarettát. Bejövet már csak annyit mond, hogy a szomszéd, aki mindig szocialista volt, az ma is, miért szavazott a kétharmadra. – Mert ő vállalkozó, négyszáz ezret keres minimum havonta, majd hülye lesz 16 helyett 32 százalékot adózni.

– Hát ezért – zárja le a vitát a feleség, aki közben rendet tett a konyhában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!