Hajdúdorog hírei

2012.05.02. 09:42

Közösen, együtt, Hajdúdorogon!

Hajdúdorog - A Nemzeti Erőforrás Minisztérium nevében a Nemzeti Család-és Szociálpolitikai Intézet által a „Fiatalok Magyarországért Ifjúsági találkozók támogatása a fiatalok aktív társadalmi részvételének elősegítése támogatására” kiírt pályázatra Hajdúdorog Város Polgármesteri Hivatala „Közösen, együtt, Hajdúdorogon!” címen eredményesen pályázott.

Hajdúdorog - A Nemzeti Erőforrás Minisztérium nevében a Nemzeti Család-és Szociálpolitikai Intézet által a „Fiatalok Magyarországért Ifjúsági találkozók támogatása a fiatalok aktív társadalmi részvételének elősegítése támogatására” kiírt pályázatra Hajdúdorog Város Polgármesteri Hivatala „Közösen, együtt, Hajdúdorogon!” címen eredményesen pályázott.A négynapos rendezvény 2012. április 12-én csütörtökön vette kezdetét, melynek során 14-20 év közötti fiatalok találkozhattak és ismerhették meg egymást egy sikeres pályázatnak köszönhetően.

Már az ifjúsági találkozó előkészítése is a helyi fiatalok aktív bevonásával valósult meg, akik a környező városokban élő hasonlóan kreatív fiatalokkal is jó kapcsolatot ápolnak. A rendezvény első napján az Egyesített Napközi Otthonos Óvodában közel 100 óvodással találkoztak a pályázat résztvevői. Az óvodásokkal való foglalkozás mindenkire nagy hatással volt. Ez a néhány fiatal hihetetlen lelkesedéssel vett részt a foglalkozáson, ahol a gyerekek vidám, őszinte mosolya mindennél többet ért. Közösen rajzoltak, labdáztak, volt sorverseny, kötélhúzás, és sok-sok nevetés.

A délután az ismerkedésé volt, hiszen a fiatalok több városból érkeztek hozzánk egy hosszú hétvégére. A különféle játékokat követően közös beszélgetésre került sor, melynek során a résztvevők megismerhették egymás véleményét pl. a világképről, életstílusokról.

A program második napján a Halmozottan Sérült Gyermekekért Alapítványhoz látogattak el, majd közösen a hajdúdorogi játszótéren egy nagyon szép délelőttöt töltöttek el. A fiatalok virágbot- és labdazsonglőr bemutatóval kedveskedtek, és közös éneklés, rajzolás, ismerkedős játékot követően hazakísérték vendégeiket. A találkozás nagyon pozitívan hatott mindkét társaságra, és mindannyian nagyon jól érezték magukat.

A végeredmény:egy közösség

Csige Tamás polgármester úr jóvoltából a fiatalok a hajdúdorogi ifjúsági szálláshelyen (jurta-táborban) voltak elhelyezve, ahol az este folyamán számos ügyességi és kvízjátékkal igyekeztek a kis közösséget összekovácsolni. Az est vendége Brán Péter volt, aki egy izomsorvadásban szenvedő, mozgásában korlátozott, ám igen életvidám fiatal fiú. Peti a vetélkedők egyik legeredményesebb játékosa volt.

Sötét felhők, zuhogó eső…ennek ellenére szombaton az ifjú társaság elindult Szilvásváradra a Kalandparkba, ahol végre az időjárás is velük volt. A különböző kötélpályák leküzdését - mely főleg saját határaik leküzdését jelentette- és egy jóízű ebédet követően hazaindultak, immár ismét esőben. Az este a pihenésé volt, illetve a kisfilmek, fotómontázsok készítésének ideje, melyet másnap a vetítettek le a záró prezentáción.

A végeredmény? Egy közösség. Élmények, érzelmek, izgalmak, melyek mindig megmaradnak az emlékekben. Négy nap, amikor lehetőség volt nemcsak a „más”-ik megismerésére, de az önismeretre is. Alkalom nyílt a tolerancia, az empátia és a befogadás-elfogadás képességét erősíteni.

Reméljük, lesz mód az ismétlésre….

Orosz Ágnes Mónika ifjúsági referens

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!