Hajdúdorog hírei

2012.12.04. 08:40

Arannyal gazdagodtak az Őszidősök

Hajdúdorog - Arany minősítésű oklevéllel gazdagodott a Hajdúdorogi Őszidő Kulturális Egyesület aranytorkú kórusa Egerben, a november 24-én PALÓCGÁLA címmel megrendezett Népzenei Fesztiválon.

Hajdúdorog - Arany minősítésű oklevéllel gazdagodott a Hajdúdorogi Őszidő Kulturális Egyesület aranytorkú kórusa Egerben, a november 24-én PALÓCGÁLA címmel megrendezett Népzenei Fesztiválon.A Cantus Agriensis Kulturális Egyesület és az Egri Kulturális Művészeti Központ a Magyar Kórusok Zenekarok és Népzenei Egyesületek Szövetsége által szervezett KÓTA 17. országos vagy térségi minősítőre a csoportot elkísérték az egyesület kevésbé nótás kedvű tagjai is, valamint az új szakmai vezető, a Bartók Béla-Pásztory Gitta díjas Kőmíves Edit, és tanítványai Orosz Zsuzsa és Kozák Zsombor is.

A verseny résztvevőinek mindegyike jó érzéssel vághatott neki a próbatételnek, hiszen a program megálmodói hangulatos ebédről, és lámpaláz-levezető városnézésről is gondoskodtak a megmérettetés előtt. A Felsőiregi és Bihari Népdalcsokrokat előadó Őszidős kórus mellett egyénileg lépett színpadra Kozák Zsombor, aki „kiváló” minősítéssel térhetett haza.

Az énekegyütteseket Dr. Alföldy-Boruss István, a MR Zenei Együtteseinek igazgatója értékelte. Az oklevél átadását követően őszinte gratulációjáról biztosította Hajdúdorog hírnökeit, majd elismerését fejezte ki a csoporton belüli összhangért, az egységes szép hangzásért. Kívánta, hogy az énekesek még számtalan hasonló sikerrel gazdagodhassanak és mindezt a tudást átadhassák unokáiknak, annak érdekében, hogy a következő generáció is továbbvihesse és gyarapíthassa népi értékeinket.

A nagyrabecsülése jeléül Bimbó Zoltán a Cantus Agriensis elnöke, a fesztivál szervezője is komoly a megtiszteltetésben részesítette dalosainkat, ugyanis meghívást kaptak a szervezet 2013. esztendőben megrendezésre kerülő fesztiváljaira, melyeken köztudomású, hogy csak a legjobbak léphetnek fel.

A jóleső fáradtsággal és igen szép eredményekkel gyarapodó szervezet méltán lehet büszke teljesítményére, hiszen tovább öregbítették városuk jó hírnevét, és esélyt kaptak sikereik megismétlésére is. Ezúton kívánunk nekik erőt, kitartást és lankadatlan lelkesedést tevékenységük folytatásához.

Mosolygó Marietta

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!