Hajdúhadház hírei

2012.09.17. 19:13

Műveleti tartalékosokat fog kiképezni a Bocskai dandár Hajdúhadházon

Hajdúhadház, 2012. szeptember 17., hétfő (MTI) - Csaknem ötszáz műveleti tartalékos vonul be egy hét múlva a Magyar Honvédség (MH) 5. Bocskai István Lövészdandár hajdúhadházi Vay Ádám kiképzőbázisára; a tíznapos kiképzés előtt a logisztikai készenlétet ellenőrizték hétfőn a bázison - tájékoztatta Révészné Markovics Zita hadnagy, a dandár szóvivője az MTI-t.

Hajdúhadház, 2012. szeptember 17., hétfő (MTI) - Csaknem ötszáz műveleti tartalékos vonul be egy hét múlva a Magyar Honvédség (MH) 5. Bocskai István Lövészdandár hajdúhadházi Vay Ádám kiképzőbázisára; a tíznapos kiképzés előtt a logisztikai készenlétet ellenőrizték hétfőn a bázison - tájékoztatta Révészné Markovics Zita hadnagy, a dandár szóvivője az MTI-t.A tartalékosok felkészítésének, kiképzésének anyagi és technikai ellátottságát, valamint az elhelyezés körülményeit a Baráth István dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság logisztikai erők főnöke és Böröndi Gábor dandártábornok, dandárparancsnok vezette bizottság ellenőrizte.

Az önkéntes műveleti tartalékosok számára a tíznapos általános katonai kiképzést a Bocskai dandár kiképző csoportjai tartják a hajdúhadházi kiképzőbázison. A bevonulókra többek között alaki, műszaki, vegyi védelmi és lőkiképzési feladatok várnak, továbbá felkészítik őket a Magyar Honvédségben rendszeresített technikai eszközök és járművek használatára is.

Az önkéntes műveleti tartalékosok a kiképzés után, október 4-én, a tartalékosok világnapján tesznek majd esküt; a minősített időszakon kívül például katasztrófavédelmi feladatok ellátására vagy kiemelt gyakorlatokra lesznek behívhatóak - közölte a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!