Hajdúsámson hírei

2012.11.28. 19:36

A Kúriához fordult Hajdúsámson önkormányzata az iskolaátadás ügyében

Hajdúsámson, 2012. november 28., szerda (MTI) - A Kúriához fordult Hajdúsámson önkormányzata azt kérve, felülvizsgálati eljárásban helyezze hatályon kívül a Debreceni Törvényszék ítéletét, amely megsemmisítette az önkormányzat azon határozatát, hogy a helyi általános iskola fenntartói jogát a Hit Gyülekezetének adta át - közölte Hamza Gábor, a település független polgármestere szerdán az MTI-vel.

Hajdúsámson, 2012. november 28., szerda (MTI) - A Kúriához fordult Hajdúsámson önkormányzata azt kérve, felülvizsgálati eljárásban helyezze hatályon kívül a Debreceni Törvényszék ítéletét, amely megsemmisítette az önkormányzat azon határozatát, hogy a helyi általános iskola fenntartói jogát a Hit Gyülekezetének adta át - közölte Hamza Gábor, a település független polgármestere szerdán az MTI-vel.Hajdúsámson önkormányzata május 30-án döntött úgy, hogy a helyi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény fenntartói jogait a Hit Gyülekezetének adja át. A határozat ellen a szülők egy csoportja és több szervezet is demonstrált, a döntést hajdú-bihari kormányhivatal megtámadta a bíróságon.

A Debreceni Törvényszék a felperes kormányhivatalnak adott igazat. E határozat felülvizsgálatát kérte most az önkormányzat - jelezte Hamza Gábor.

A polgármester utalt Ajka hasonló esetére: a Kúria szerint jogszerű volt az ajkai önkormányzat döntése, amely arról szólt, hogy a helyi szakképző iskolát átadják a Hit Gyülekezetének. A legfőbb bírói testület kedden felülvizsgálati eljárásban hatályon kívül helyezte a Veszprémi Törvényszék ezzel ellentétes jogerős határozatát.

Hamza Gábor megjegyezte: az ajkai fellebbezés kapcsán alig egy hónap alatt döntött a Kúria. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy esetükben hamarosan kedvező döntés születik és visszaállítják az önkormányzati képviselő-testület korábbi, az iskolaátadás kapcsán hozott döntését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!