HAON - Jegyzet

2012.11.18. 14:03

Jegyzet: Kinőni az adósságot

<em>Amikor a parlamenti pártok (leginkább csak egy, és vele szemben az összes többi) hetente egymás torkának esnek azzal kapcsolatban, hogy miként lehetne megszabadítani Magyarországot a nemzetünket tartósan nyomorba döntő adóssághegyektől, a pro és kontra érvek mindig ugyanazok.</em> <strong>Petneházi Attila jegyzete.</strong>

Amikor a parlamenti pártok (leginkább csak egy, és vele szemben az összes többi) hetente egymás torkának esnek azzal kapcsolatban, hogy miként lehetne megszabadítani Magyarországot a nemzetünket tartósan nyomorba döntő adóssághegyektől, a pro és kontra érvek mindig ugyanazok. Petneházi Attila jegyzete.Teljes adósságelengedést szajkóz az egyik oldal, mire a másik: a mai globális világban ha valami, hát ez biztosan nem járható út. Közben pedig görgetjük magunk előtt a 21 ezer milliárdos adósságlavinát. A kormányzati oldal most éppen annak örvend, hogy miközben az elmúlt időszakban a forintadósságunk minimálisan emelkedett, az ország devizaadóssága jelentősen csökkent, az ellenzék viszont arra figyelmeztet, hogy az államadósság összege továbbra is 20 ezerrel kezdődik és milliárd forintban értendő, tehát nem vagyunk előrébb.

Demján Sándor szerint ezzel a húzd meg-ereszd meg! taktikával nem is leszünk. Az ország leggazdagabb embere úgy véli, hogy az államadósságot nem elengedtetni, de még csak nem is visszafizetni kell, hanem kinőni. Ez pedig csak komoly gazdasági növekedéssel képzelhető el, hiszen (miként fogalmazott) minden gazdaság a világgazdaság mészárszékére kerül, ha nem a munkára építi a gyarapodást.

Petneházi Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!