HAON lakóhelyem

2008.09.05. 16:08

Családi házba lőttek be

<p>Debrecen – Rálőttek csütörtökről péntekre virradóan, pontban éjfélkor egy tamásipusztai családi házra – közölte pénteken Vezendi Jánosné, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. <DIA alt="Belelőttek egy nyíradonyi házba 2008.09.05." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Belel__337_ttek_egy_ny_radonyi_h_zba_2008_0/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Belelőttek egy nyíradonyi házba 2008.09.05." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Tamasipuszta.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

20:55
Úgy tudni, a család korábban 180 ezer forint kölcsönt vett fel uzsorásoktól, akik 400 ezer forint kamatot követelnek.

Tartoznak

Az adósok, elmondásuk szerint, a tőkét már kifizették, a kamatot pedig 40 ezrenként kell törleszteniük. A lövések azért dördülhettek el, mert az augusztusi részlettel megcsúsztak egy hozzátartozójuk eltemetésének váratlan költégei miatt. Úgy vélik, a támadással arra figyelmeztették őket, hogy ne feledkezzenek meg a tartozásról.

A család attól retteg, hogy az uzsorás emberei visszatérnek, ezért rokonságuk férfi tagjaitól kértek segítséget. – Az este lefürdettem a gyerekeket, majd a tévénézés után lekapcsoltam a villanyt. Nem sokkal éjfél előtt a nagyobbik fiam, aki meg van fázva, felkelt pisilni. Pár perccel azután, hogy visszafeküdt, jött a durranás – tudtuk meg az édesanyától, aki szerint háromszor lőttek be. Két golyó a falba fúródott, egy a kályhacsövet találta el.

A nő a legnagyobb fián kívül 9 éves, tartósan beteg, epilepsziás, 3 éves asztmás, és egy éves gyermekéért aggódik. A golyók az ablakon kívül egy tükröt és egy monitort is tönkretettek.

A rendőrök péntek délig helyszíneltek, a környéket fémkeresővel vizsgálták át. Összesen két lőszerhüvelyt találtak. A nyomozás szakértő bevonásával folyik.

16:05
Az őrnagy tájékoztatása szerint a helyszínre érkező rendőrök két lövedék ütötte lyukat találtak az épület ablakán, a lakásban pedig több tárgy megrongálódott. A szobában négy gyermek és két felnőtt aludt.

Egyikük sem sérült meg. A háziak a lövéseket követően se gépjármű zaját, se más hangot nem hallottak a háziak. A rendőrség több emberen elkövetett emberölési kísérlet miatt indított eljárást. A nyomozás szakértő bevonásával folyik.

  • Az internet miatt verekedtek össze
  • Tömegverekedés a menekülttáborban
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!