HAON lakóhelyem

2012.10.04. 16:48

A TEVA-ból lopott fájdalomcsillapítókkal bizniszelt volna egy debreceni csoport

Debrecen - Nem jogerősen 3 évtől 6 év 6 hónapig terjedő fegyházbüntetéseket mért az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék tavaly annak a csoportnak a tagjaira, akik a TEVA debreceni gyárából ellopott, morfin-szulfát tartalmú fájdalomcsillapítókkal próbáltak üzletelni, de mindjárt az első alkalommal lebuktak.

Debrecen - Nem jogerősen 3 évtől 6 év 6 hónapig terjedő fegyházbüntetéseket mért az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék tavaly annak a csoportnak a tagjaira, akik a TEVA debreceni gyárából ellopott, morfin-szulfát tartalmú fájdalomcsillapítókkal próbáltak üzletelni, de mindjárt az első alkalommal lebuktak.Az öt vádlott – mindannyian debreceniek – csütörtökön állt a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Margit vezette büntetőtanácsa elé, ítélet novemberben várható.

Nem vagyunk mi dílerek!

 Az eset különlegessége, hogy mivel az említett, értékesíteni kívánt mintegy 4800 kapszula a morfin miatt kábítószer-tartalmú gyógyszer, a vádlottakat a törvényszék kábítószerrel visszaélés bűntett kísérletében is bűnösnek találta. Ők és védőik azonban hangsúlyozzák: a kapszulákkal mint fájdalomcsillapítókkal, s nem mint kábítószerrel kívántak üzletelni, ezért amellett, hogy a lopott gyógyszerek miatti felelősségüket elismerik, a kábítószerrel visszaélés bűncselekménye alól felmentésüket kérik.

Érvelésüket valamelyest erősíti, hogy egyikük sem kábítószer-fogyasztó és büntetlen előéletűek, azaz a drog miatt korábban nem kerültek összeütközésbe a törvénnyel. Ellenük szól, hogy a kapszulák értékesítésébe az egyik vádlott olyan férfit vont be, aki a nyomozó hatóságok előtt ismert díler.

Fitneszteremben kerestek vevőt

A több ezer kapszulát a másodrendű vádlott, N. András Lajos lopta el 2009 februárjában, amikor művezetőként dolgozott a TEVA-nál. A fájdalomcsillapítókat ismerősével, a harmadrendű vádlottal, R. László Tiborral egy debreceni fitneszklub teremvezetőjének, T. Tibornak próbálták eladni. Ő, vagyis az elsőrendű vádlott két ismerősét bízta meg a „piackutatással” (J. Tamás negyed-, és A. Zoltán ötödrendű vádlottat).

Úgy nézett ki, hogy sikerül vevőt találni a kapszulákra, méghozzá ezer forintos darabáron. A Látóképi Csárdánál esedékes „randevún” azonban az Ádámként bejelentkező férfi helyett rendőrök jelentek meg, és T. Tibor részletes, feltáró jellegű beismerő vallomása alapján rövid időn belül felgöngyölíthették a szálakat.

 

RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!