haon-sportoldal

2011.03.24. 09:49

Elsöpri a Hurrikán a Gladiátorokat Debrecenben?

<p>Amerikai foci - A Magyar Amerikai Football Liga (MAFL) II-es divíziójában szerepelnek a Gladiátorok az idén.</p>

A Debrecen Gladiators szezonnyitó mérkőzését március 26-án, szombaton 15 órától rendezik a cívisvárosi Gázvezeték utcai salakstadionban, az ellenfél a Budapest Hurricanes csapata lesz. A két gárda még nem mérte össze az erejét, de nem teljesen ismeretlenek egymás számára: a junior korosztályok játszottak egymás ellen, akkor még a fővárosiak a Budapest Wolves fiataljaiként juniorjaiként szálltak harcba a junior kupáért.

 

Erős rivális

 

A másodosztály egyik legerősebb csapatának számító Hurrikánok az előző fordulóban a Fehérvár  Enthroners csapatát győzték le idegenben 43:0 arányban. A hajdúságiak nehéz feladat elé néznek, de biztató képet mutatott a Gladiators Steelers elleni felkészülési mérkőzés, ahol az első osztályban játszó csapat csak hosszabbításban tudott győzni a debreceniek ellen.

 

A támadó egységhez csatlakozott Hutóczki Ádám irányító

 

Jó hír a csapat háza tájáról, hogy a hiányos támadó egységhez csatlakozott Hutóczki Ádám irányító, s a támadófal is erősödött Zétényi Zsolttal, aki tekintélyes adottságokkal rendelkezik, és ígéretes újoncként kezdi szezonját. Az újoncok között meg kell említeni még Szabó Zsoltot, aki tight end és wide receiver poszton remekelhet. A Gladiátorok védelme jelentősen átalakult a tavalyi évhez képest, például Pápa Szabolcs hiányozni fog  a hátsó alakzatból. Az „ezüst generáció” öreg rókáira viszont továbbra is számíthat a szakvezetés, a fal szélein továbbra is a Váradi-Vékás páros sietteti a passzokat, a védelem kapitánya továbbra is Nagy László lesz. Mindezeket figyelembe véve egy ígéretes és fordulatokban bővelkedő mérkőzésre számíthat a publikum szombaton délután. HBN-KZ


 Versenynaptár

Március 26.: Debrecen Gladiators–Budapest Hurricanes
Április 9.: Debrecen Gladiators–Tata Mustangs
Május 7.: Debrecen Gladiators–Újpest Bulldogs
Június 4.: Fehérvár Enthroners–Debrecen Gladiators
Június 11.: AV Planet Eagles–Debrecen Gladiators

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!