haon-sportoldal

2011.03.19. 14:47

Győzni mennek Galántára

<p>Ökölvívás - Erős ellenfél ide, idegen szorító oda, Szabó Sándor, a DVSC klubelnöke győzelmet vár a Galánta elleni BoxingONE Liga-döntőn. A csapatfőnök március 19-én edzőivel és versenyzőivel a harmadik B1-sikert szeretné ünnepelni.</p>

Kemény feladat vár szombaton a DVSC öklözőire, a galántai sportcsarnokban kell kiharcolniuk a B1-győzelmet. Hiába verték a csoportmérkőzések során oda-vissza a Kovács „Tomi Kid” Tamás vezette felvidéki bunyósokat, a finálé 0:0-ról indul, újra meg kell küzdeniük a sikerért. A galántaiak azóta többek között minőségi litván öklözőkkel erősítettek, nemhogy nyílttá szeretnék tenni a finálét, egyértelműen a győzelemért szállnak ringbe. Persze, a debreceni bunyósok sem nyaralni mennek.

- A BoxingONE Liga során megvívtunk már egy-két nehéz csatát, komoly tapasztalatokat szereztünk – mondta Szabó Sándor. – Elsősorban saját nevelésű bunyósainkra építünk, de így is komoly erőt képviselünk, a fiúk nagyon sok rutint szereztek az évek alatt. Tudom, hogy a galántaiak jó bunyósokat küldenek majd harcba a finálén, de nem ijedünk meg, célunk az első hely megszerzése! Képesnek tartom a srácokat arra, hogy függetlenítsék magukat a körülményektől, és idegenben harcolják ki a bajnoki címet.

A csapatvezetők megállapodása szerint a fináléban 75 kilogrammban nem rendeznek mérkőzést, míg a 81 kilogrammos kategóriában két csatára is sor kerül. Hogy Nagy Péter mellett ki lesz a másik bunyósunk ebben a súlycsoportban, arról Szabó Sándor taktikai okokból nem nyilatkozott.



A DVSC csapata: 

57kg: Kalucza Norbert

60kg: Török János

64kg: Görbics Gábor

69kg: Tóth József

81kg: Nagy Péter

81kg: ?

91kg: Deél Szabolcs

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!