haon-sportoldal

2011.05.29. 17:22

Újra a Barca a trónon

<p>Labdarúgás - Nagyon ritka, amikor teljes egyetértésben nyugtázzák a szakemberek egy Bajnokok Ligája döntője előtt, hogy valóban Európa két legjobb klubcsapata jutott be a fináléba.</p>

A Barcelona és a Manchester United mérkőzése kapcsán viszont ez a helyzet állt elő, és valóban, ebbe a párosításba nehéz volt belekötni.
Az első félidő ennek megfelelően erről a milliárdok által imádott sportágról, a futballról szólt. Mindössze 7 szabálytalanság született 45 perc alatt, és ami persze érdekesebb: 2 gól is. A 27. percben Xavi tanári passzát követően Pedro szerezte meg a vezetést (1-0) a Barcának, de alig pár perccel később már ismét döntetlenre állt a meccs: Rooney játszott össze Giggsel, majd Valdes kapujába lőtt (1-1).

 

A második félidő sem volt eseménytelen

 

A fordulást követően továbbra is szédületes tempóban futballoztak a csapatok, amiből hirtelen, Messi váratlan megmozdulását követően ocsúdtunk fel, az apró argentin bődületes erővel lőtt az utolsó mérkőzésén védő Van der Sar kapujába (2-1). A katalánok remekeltek, és Villa újabb találatával végül 3-1-re, teljesen megérdemelten megnyerték a Bajnokok Ligája 2010/2011-es idényét.
A mai meccs után talán abban is egyetértenek a szakemberek, hogy jelenleg nem csak Európa, hanem a világ legjobb klubja a Barcelona. És még valami: ami nem sikerült a Spanyol Armadának, az sikerült a katalánoknak: bevették - ha nem is Angliát - Londont.
Volt magyar vonatkozása is a BL-döntőnek, hiszen Kassai Viktor fújta a meccset. A játékvezetőkkel foglalkozó Worldreferee.com című internetes oldal kifejezetten jónak ítélte meg Kassai Viktor teljesítményét. A honlap négy szempont alapján osztályozza a bírókat az egyes találkozókon, és a tudósító a mérkőzés irányítását, a semlegességet és a stílust egyaránt 9-esre, az ítéleteket 8-asra (egyedül a Víctor Valdésnak adott sárga lapot tartotta vitathatónak) értékelte. A szöveges tudósításban elismerik ugyan, hogy a manchesteri gólnál Giggs lesen állhatott, de úgy vélik, hogy ez szabad szemmel alig volt látható, így nevetséges lenne emiatt kritizálni az asszisztenst. NB1.hu

FC Barcelona–Manchester United 3-1 (1-1) 

London, Wembley Stadion, vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Ring György, Fábián Mihály, Bognár Tamás).
FC Barcelona: Valdez - Dani Alves (Puyol 88.), Machserano, Piqué, Abidal - Busquets - Xavi, Iniesta - Villa (Keita 86.), Messi, Pedro (Affelay 92.). Edző: Pep Guardiola.
Manchester United: van der Sar - Fabio (Nani 69.), Ferdinand, Vidics, Evra - Valencia, Carrick (Scholes 77.), Giggs, Park - Rooney, Hernandez. Menedzser: Sir Alex Ferguson.
Gól: Pedro (27.), Rooney (33.), Messi (54.), Villa (70.)
Sárga lap: Dani Alves (60.), Carrick (61.), Valencia (79.), Valdez (85.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!