haon-sportoldal

2011.11.20. 11:17

Négy között a B1-ben a DVSC!

Nagyot hirigeltek a debreceni öklözők a Motorul ellen a BoxingONE Liga B-csoportjában Aradon megrendezett mérkőzésen. Deél István vezetőedző szerint a hazaiak mindent bedobtak a győzelem megszerzése érdekében, ám sportolói kiharcolták a 8:8 arányú döntetlent.

Nagyot hirigeltek a debreceni öklözők a Motorul ellen a BoxingONE Liga B-csoportjában Aradon megrendezett mérkőzésen. Deél István vezetőedző szerint a hazaiak mindent bedobtak a győzelem megszerzése érdekében, ám sportolói kiharcolták a 8:8 arányú döntetlent. A remi B1-elődöntőt ér, a Temesvár-Arad találkozó után derül ki, hogy első vagy második helyen lépnek tovább a DVSC-s fiúk.

Nem indult jól a cívisek szempontjából az aradi összecsapás: Kalucza Norbert (56kg) Marin, Török János (60kg) Sandu ellenében maradt alul. A két derbi között azonban jócskán volt különbség, az olimpikon Kalucza minimum jó volt a döntetlenre, a tehetséges Török azonban nem találta a kellemetlen stílusú Sandu harcmodorának ellenszerét. A kétszeres B1-győztes DVSC 0:4 után sem esett kétségbe, előbb a rendkívül agilis Görbics Gábor (64kg) hagyta el Lupu ellen győztesen a szorítót, majd az Európa-bajnok Bacskai Balázs (69kg) brillírozott az olimpiai bronzérmes Popescu ellen, s mivel dzsókerként tette ezt, győzelme három pontot ért. A házigazda 75 kilóban a kemény öklű moldáv Ciobanura tette a dzsókert, aki a jól küzdő Tóth Józsefet verte. Nagy Péter (81kg) tudatosan bokszolt, kemény ütésekkel bombázta jó képességű riválisát. 7:7-nél az aradiak15 perc szünetet iktattak be, így próbálták kizökkenteni a vendégcsapatot. Deél Szabolcs (91kg) bokszolni akart, Adi Adrian azonban nem, szabálytalanságokkal tördelte a bunyót, s ebben a mérkőzésvezető nem akadályozta, sőt inkább Deélt intette. Az ítészek döntetlenre adták a nehézsúlyúak összecsapását, így az Arad-DVSC találkozó 8:8-as remivel ért véget.

- Már az első meccstől látszott, a házigazdák mindent megtesznek azért, hogy vereséggel hagyjuk el a szorítót – nyilatkozta a Naplónak Deél István, a DVSC vezetőedzője. – Ebben a bírók partnerek voltak, mindig a mi versenyzőinket figyelmeztették, intették, hiába a román csapat öklözője volt szabálytalan. Győzelmet érdemeltünk volna, de a döntetlennel is kiharcoltuk a négy közé jutást. Mindegy, hogy első vagy második helyről vágunk neki az elődöntőnek, legyen bárki is az ellenfél az A-csoportból, keményen neki fogunk menni.

 

56kg: Marin Alexandru – Kalucza Norbert 2:0

60kg: Sandu Catalin – Török János 2:0

64kg: Lupu Traian –Görbics Gábor 0:2

69kg: Popescu Georgian – Bacskai Balázs 0:3

75kg: Ciobanu Petru – Tóth József 3:0

81kg: Bodalcu Ionut – Nagy Péter 0:2

91kg: Adi Adrian – Deél Szabolcs 1:1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!