haon-sportoldal

2012.05.28. 16:28

Bajnokok: a Loki veretlenül lett első

Debrecen - Megkoronázta egész szezonban nyújtott kiváló teljesítményét a DVSC-Teva futballcsapata szombaton, a piros-fehérek az utolsó fordulóban a Haladást is legyőzték, ezzel eldőlt, hogy veretlenül végeznek az OTP Bank Liga 2011/2012-es kiírásának élén. Történelmi tettet hajtott végre a Loki, ugyanis makulátlan mérleggel legutóbb negyvenhat esztendeje nyert bajnokságot magyar csapat, ez a Vasasnak sikerült 1966-ban.

Debrecen - Megkoronázta egész szezonban nyújtott kiváló teljesítményét a DVSC-Teva futballcsapata szombaton, a piros-fehérek az utolsó fordulóban a Haladást is legyőzték, ezzel eldőlt, hogy veretlenül végeznek az OTP Bank Liga 2011/2012-es kiírásának élén. Történelmi tettet hajtott végre a Loki, ugyanis makulátlan mérleggel legutóbb negyvenhat esztendeje nyert bajnokságot magyar csapat, ez a Vasasnak sikerült 1966-ban.A debreceniek telt házas mérkőzésen verték 2-0-ra a szombathelyieket és a lefújást követően kezdődhetett a fieszta. Előbb az érmeket és a bajnokot illető serleget vehették át a csapat tagjai az Oláh Gábor utcai stadionban, majd a társaság nosztalgiavillamosra szállt és meg sem állt a Kossuth térig, ahol tízezrek várták a hajdúsági hősöket. Késő estig tartó bulit csaptak a drukkerek, a lokisták előtt tűzijátékkal és utcabállal tisztelgett a város.

A DVSC nem csak a bajnoki pontvadászatban és a Magyar Kupában végzett az élen, de a szakma is elismerte a teljesítményét. A Hivatásos Labdarúgók Szervezete az idény legjobbjának a debreceni csapatkapitányt, Szakály Pétert választotta, a legjobb vezetőedzőnek Kondás Elemér bizonyult, Bódi Ádám pedig a huszonegy éven aluli játékosok között végzett az élen. A gólkirály a húsz találatot szerző Loki-támadó, Adamo Coulibaly lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!