haon-sportoldal

2012.09.30. 15:37

Hárman már ott vannak a jövő évi GP-ban

Salakmotor. Nem mindennapi körülmények között, fantasztikus verseny után dőlt el szombaton este a horvátországi Goricanban, hogy melyik három vaspapucsos készülhet a 2013-as Grand Prix-sorozatra.

Salakmotor. Nem mindennapi körülmények között, fantasztikus verseny után dőlt el szombaton este a horvátországi Goricanban, hogy melyik három vaspapucsos készülhet a 2013-as Grand Prix-sorozatra. A GP-kvalifikáció utolsó állomásán, a Challenge-en óriási volt a tét, s a mezőny kiegyensúlyozottsága hatalmas csatát ígért, amit meg is kapott a szépszámú publikum, köztük több mint száz magyar drukker.

Hatalmas küzdelem, számtalan előzés, óriási keresztbeverések emelték a nívót, a pilóták igazán kitettek magukért. Az már a verseny derekán eldőlt, hogy minden egyes pontnak kiemelt jelentősége lesz, hiszen nem volt legyőzhetetlen versenyző, ennek fényében nem meglepő, hogy 11 ponttal meg lehetett nyerni a derbit. A győztes kiléte, azaz a lengyel Krzysztof Kasprzak első helye húsz futam után eldőlt, ám a 2. pozícióban ötös (!) holtverseny alakult ki, a dán Niels-Kristian Iversen, Leon Madsen, a cseh Ales Dryml, a szlovén Matej Zagar és az ausztrál Troy Batchelor között. A helyezések sorsáról négy különfutam döntött, végül Zagar, Iversen, Dryml, Batchelor lett a sorrend, így az előbbi két motoros jutott be a jövő évi Grand Prix-ba. A viadal negatív szenzációját a dán Michael Jepsen Jensen szolgáltatta, aki egy héttel korábban a dániai Vojensben megnyerte a GP Északi Nagydíját, ám Goricanban pont nélkül az utolsó helyen zárt.

Az idei GP-sorozat szombaton a lengyelországi Torunban zárul. HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!