HAON Sziréna

2008.12.10. 06:50

Bombariadó: mit érdemel a bűnös?

<p>- Bombariadó van, elmarad a tanítási óra. Tűnés kifele az udvarra! <BR />Mily boldogság öntötte el szívünket, amikor középsikolás éveink alatt ezekkel a vezényszavakkal parancsoltak ki minket az osztályteremből.</p>

Főleg, ha dolgozatot írtunk volna. Vagy ha nem mi, akkor gyaníthatóan egy másik osztály. Mert abban biztosak voltunk, hogy diák"csíny" áldozatává váltunk. Azóta felnőttünk, elmúltak a boldog gimnazista évek, de a világ nem változott.

Az közelmúlt termése: Fórum Debrecen: 2 db, Debrecen Plaza: 1 db, Aranybika 1db bombariadó. Kinek éri meg kockáztatni a lebukást, ami általában felfüggesztett szabadságvesztéssel jár? Gyárhatunk számtalan elméletet: az egyik bevásárlóközpont indított hadjáratot a másik ellen (a tyúk, vagy a tojás volt előbb?), amaz visszatámadott; vagy valakinek mindkettő szúrja a szemét, "ember, ezek multik, tönkreteszik a kisvállalkozásokat, csak viszik a pénzt az országból".

Még ha igaz is, nem hiszem, hogy a robbantással való fenyegetőzés és ezzel együtt a rendőrség, az üzletek vásárlóinak, alkalmazottainak kollektív szívatása a legmegfelelőbb eszköz a megtorlásra. Nem beszélve arról, hogy a terület átvizsgálása sem olcsó mulatság, ami bizony a mi pénztárcánkra megy (beleértve a kedves telefonbetyár barátunkat is).

Az is lehet, hogy csak unatkozott szegénykém, és kellett neki valami, ami megdobja kicsit az adrenalin szintjét. Könyörgöm, találjunk már ki neki valami jobb szórakozást, annyi extrém sport lehetőség van Debrecenben. Elég csak éjszaka sétálni egyet a Nagyállomás környékén...

Sz.Sz. 

  • Bombariadó a Fórumban és az Aranybikában
  •  Bombariadó a Fórumban 2008.12.8. Bombariadó az Aranybikában 2008.12.8.
  • Bombariadó a Fórumban
  • Pisztollyal ment fodrászhoz
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!