HAON Sziréna

2011.06.05. 09:03

Hajdúdorog: A gyerekekkel a középpontban

<p>Hajdúdorog - Hajdúdorog két önkormányzati fenntartású oktatási-nevelési intézményében új időszámítás kezdődik. A 2. sz. Általános Iskola és Óvoda épülete ugyanis még a 80-as évek előtt épült, az akkori – mai szemmel elavultnak tekinthető - technológiával, aminek a folyamatos üzemeltetése mára komoly anyagi terhet ró a városra.</p>

A hajdúdorogi iskola, részben működésképtelen fűtőtestei, az idő során eldeformálódott nyílászárói és kis termei, nem túl szívet melengető kép egy olyan helyről, amelyekben gyerekek napjuk legnagyobb részét töltik. A városvezetés sikeres pályázattal meg tudta teremteni az alapot, hogy mindez innentől kezdve ne legyen más, csak múlt. A toldozás-foltozás helyett a város egy nagyszabású és jövőbe mutató átépítés és bővítés mellett döntött, mely lépésével egyszerre több problémát is megoldott. A fejlesztés során mindkét épületet alkalmassá tették a térség egyik természetes és bőven rendelkezésre álló energiaforrásának, a termálenergiának a fogadására.

 

Korszerű tantermek is kapott Hajdúdorog iskolája

 

Az iskola megfelelő számú és nagyságú tanteremmel bővült. Immár 5 új csoportszobában lehetséges a külön tanulás. Az épület meglévő csoportszobáiból pedig egy tornaszobát alakítottak ki. Az épületben lévő irodai és egyéb szociális helyiségek is megújultak, illetve épültek, mindamellett hogy az épület egésze akadálymentessé vált. Az óvoda tornaszobával és hozzá kapcsolódó szertárral, egy új emeleti csoportszobával, illetve logopédiai foglalkozások megtartásához igényesen kialakított és felszerelt foglalkoztatóval gazdagodott. Az akadálymentesítés mindkét intézményben megvalósult, így a bővítés eredményeképpen a székhelyen kívüli óvodákból fogadni tudnak több roma származású gyermeket is, ami az integráció teljes megvalósítását szolgálja Hajdúdorog intézményében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!