Budapest

2024.05.28. 20:40

Kapu Tibor: magyar álmot viszünk a világűrbe

Ez az expedíció nem egy egyszerű turisztikai utazás lesz – mondta az államtitkár.

Szon.hu

Cserényi Gyula, Farkas Bertalan és Kapu Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

Kapu Tibor kiválasztott kutatóűrhajós és Cserényi Gyula tartalékos kutatóűrhajós voltak a HUNOR Magyar Űrhajós Program kiválasztási ceremóniával egybekötött sajtótájékoztatójának főszereplői kedden a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. Az űrkutatási program jelentőségét méltatta Gulyás Balázs, a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat elnöke, Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos pedig elmondta: komoly kísérleteket végez majd Kapu Tibor. Sztáray Péter államtitkár úgy fogalmazott: ez az expedíció nem egy egyszerű turisztikai utazás lesz. 
A nyíregyházi Kapu Tibor azt mondta, magyar álmokat visznek a világűrbe. Elmesélte, milyen sokat segítettek neki a szülei abban, hogy megvalósíthassa az álmait, beszélt a matematikatanulásról és a számára meghatározó kecskeméti repülőnapról is. Szerinte az ő történetének az az egyik legfontosabb üzenete, hogy az ember bármit elérhet, még akkor is, ha annyira távoli és gyönyörű helyről jön, mint amilyen Nyíregyháza. KM, MTI

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában