HAON Sziréna

2011.07.03. 13:16

Aratófesztivál Magyarhomorogon

Magyarhomorog - Aratófesztivál került megrendezésre a település önkormányzata által szombaton az újonnan kialakított szabadidőparkban.

Magyarhomorog - Aratófesztivál került megrendezésre a település önkormányzata által szombaton az újonnan kialakított szabadidőparkban.

A bizonytalan időjárás sem vette el a kedvét az aratófesztivál látogatóinak. Délelőtt a sportrendezvényeké volt a főszerep. Volt bálahordó verseny, haditorna bemutató. Közben az üstökben főtt a sokféle, finom étel. A nap második felében, délután, a nagy színpadon a helyi és a környékbeli kulturális csoportok műsorai következtek. Barabás Károlyné a település polgármestere nyitotta meg a rendezvényt. Elmondta a megjelenteknek, hogy a településnek komoly érdeke az aratás után a felhasználható szalma sorsa. Mivel évek óta a település minden közintézményét (a polgármesteri hivatal kivételével) szalmával fűtik. Így sok-sok millió forintot takarítanak meg a község számára.

Ezért név szerint is megköszönte a segítségüket azoknak a gazdáknak, akik szalmát ajánlottak fel a közintézmények számára.

2010-ben Győrfi Balázs, Vajda András, Kocsis István Bujdosó Pál, Barabás Károly, Csongrádi Gergely, Papp Lajos, Török András, Szaporán Gyula.

2011-ben: Nagy János, Csongrádi Gergely, Papp Lajos, Bihari István, Erdei Balázs, Kerekes Péter, Győrfi Balázs.

 

Sokan voltak, akik traktorral vagy a kézi erővel való segítést ajánlották fel. Ezek: Papp Lajos, Barabás Károly, Csongrádi Gergely, Kiss György, Erdei Balázs, Kerekes Péter, Kóti Balázs, Szaporán Gyula, Török Mihály helyi lakosok, valamint Tóth Sándor és Horváth János Komádiból, Rózsa Sándor Biharugráról és Seprenyi Lajos Zsadányból.

Az Aratófesztivál részeként néptáncbemutatót is tartottak

A Komádiból érkező Körös-körül néptánccsoport 30-40 éves házaspárokból áll, ők az elmúlt évtizedek népi hagyományait gyűjtik össze és dolgozzák fel sikerrel. A Komádi városi énekkar népdalcsokra méltán nyerte el az országos versenyen az arany minősítést, itt is sikeres volt a fellépésük. A Körösszegapátiból érkező Harmónia kórus magyar és román népdalcsokorral mutatkozott be Nagyváradról érkezett dr. Carmen Rus tanárnő vezetésével. Táncoltak az apáti fiatal néptáncosok is, akik magyar és román táncokat mutattak be Kanalasné Harasztosi Judit tanárnő irányításával. A Komádiból érkező kis lányok és fiúk cigánytáncot roptak, gyönyörű szép ruhában, akik nem riadtak vissza a zuhogó esőtől sem.

Képekért kattintson a képre

 Minden dicséretet megérdemelnek a Magyarhomorogi művészeti csoportok, akik énekeltek, néptáncot, moderntáncot adtak elő. A színvonalas teljesítmény mellett azért is volt értékes a fellépésük, mert a csoportok tagjai főleg a középkorúak közül kerültek ki. Ők vállalták azt, hogy a mindennapi munka után szívesen tanulnak olyat, amivel szórakoztatnak másokat, de magukat is.

Az időjárás nem kedvezett ennek a rendezvénynek, akik viszont dacolva a körülményekkel ellátogattak az aratófesztiválra nem bánták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!