HAON Sziréna

2011.07.13. 11:32

Vigyázat! Így próbálják becsapni a debrecenieket a piros lámpánál!

Debrecen – Újabb eszközhöz folyamodtak Debrecenben a csalók, ezúttal jóhiszeműségünket és segítőkészségünkre alapozva próbálnak súlyos ezresektől megszabadítani bennünket.

Debrecen – Újabb eszközhöz folyamodtak Debrecenben a csalók, ezúttal jóhiszeműségünket és segítőkészségünkre alapozva próbálnak súlyos ezresektől megszabadítani bennünket.

Két hete történt velem, hogy a Bartók Béla úton, a Pesti utca kereszteződésénél piros lámpánál a várakozó autómhoz jött egy jól szituált férfi azzal, hogy kifogyott a benzin az autójából, és csak egy kevés kell ahhoz, hogy vonattal hazamehessen. Talán azzal, hogy csak kártya van nálam, elhárítottam a kérést. Utána volt némi lelkiismeret furdalásom, hiszen én is kerülhetek bármikor ilyen helyzetbe – kezdte levelét a Napló Agóra levelező fórumán egy panaszos autós.

Hallhattunk már hasonló történeteket, amikor a 4-es főúton súlyos fuxokkal teleaggatott külföldi autós törött bankkártyáját lóbálva próbált egy kis pénzhez jutni, természetesen az egyik nagy értékű gyűrűért cserébe. A haszon reményében mindenki elcserélte a sokat érő ékszerre készpénzét, amelyről csak később derült ki, hogy fabatkát sem ér. Ebben az esetben inkább az emberi kapzsiságra építettek a csalók, mintsem segítő szándékunkra.

 

Jól szituált fiatalemberrel találkozunk a piros lámpánál

 

Visszatérve a mostani helyzetre, jól szituált férfival találkozunk a megszokott borostás, szeszszagú tekintet helyett a piros lámpánál, így fel se merül bennünk, hogy a százdolláros mosoly gazembert rejt, aki még a szemünket is kilopná, míg a dülöngélő hajléktalan legalább csak kér, és nem becsap minket.

Panaszos levélírónk a történetet folytatva elmesélte, hogy néhány nap múltán viszont előtte játszódott le újra az esemény ugyanazzal a személlyel, csak akkor éppen a mellette álló autóstól kért és kapott pénzt.

A sztorit nem hallottam, de amikor rákérdeztem, hogy megint kifogyott-e a benzinje, morogva kisomfordált az autók közül -írta.

No de, ki tudja, lehet megint kifogyott a benzin az autójából ugyanott, és lehet tényleg csak haza akart jutni, sőt az is lehet, hogy még mindig nem gyűlt össze a hazaútra való. Ezzel éppen csak az a gond, hogy az ilyet látva, hallva vagy megtapasztalva később azon se fogunk segíteni, aki tényleg bajba került.

 

Piros lámpa: A debreceni hajléktalan, aki nem ismer lehetetlent

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!