HAON Sziréna

2011.08.15. 06:45

Ez történt a hétvégén Hajdú-Bihar megyében

Nézze meg milyen események történtek a szombaton és vasárnap Debrecenben és Hajdú-Bihar más településein!

Nézze meg milyen események történtek a szombaton és vasárnap Debrecenben és Hajdú-Bihar más településein!

A megdöbbentő fotók, filmfelvételek tanúsága szerint London lángokban áll, mintha a Luftwaffe gyújtóbombái találták volna telibe épületeit, akár 1940 őszének elején. Sándor Mihály jegyzete

Már az anyatejjel magamba szívtam a művészet szeretetét éppúgy, mint az Isten és az ember szeretetet. Szívemen viselem értékeink megőrzését és az emberi munka becsületét is. Korábbi olvasói levelemben már felhívtam a figyelmet: védjük és becsüljük meg  főterünk gyöngyszemét, a mozaikcímert.

Aggyá pízst! – undorító borszag az arcomban, a hörgő hang gazdája annyit még ki tud préselni  gigáján, hogy ennyivalóra kell. Ismerik ugye ezt a fajta kéregetőt, aki  nyilván hajléktalan és vagyonát egy kopott műanyagszatyorban hordozza. Kovács Zsolt jegyzete

Nincs olyan, mostanában alkotott törvény, amit ne ócsárolnák nyugaton és ne antidemokratikusnak kiáltanának ki. Mi itthon még nem is ismerhetjük a szöveget, de  már az ellenvélemény készen van (attól függetlenül, hogy fordítás is szükséges). Ez lenne a demokrácia? Beavatkozni más népek magánügyeibe? Tettük-e mi ezt?

Szeged - Idén volt szerencsém eljutni a Szegedi Szabadtéri játékokra. Régóta terveztem és most végre minden részlet szerencsésen alakult, így kedvesemmel megnéztünk A víg özvegyet. Szeretem a színházat, a jó színdarabokat, így azt vártam, hogy egy maradandó élményben lesz részem.

Hajdúböszörmény (MTI) - Kétkerékre emelkedik egy versenyző traktorával, miután elhúzta a súlygépet a célvonalig Hajdúböszörményben, a X. jubileumi magyar amatőr traktor- és teherautó-húzó bajnokságon, a Széchenyi István Mezőgazdasági Szakképző Iskola sportpályáján.

Téglás - Szeretnénk a Kedves Olvasókkal megosztani a 2011. augusztus 6-án megrendezett különleges osztálytalálkozó élményeit.

Hajdú-Bihar - A gazdálkodók szerint jól fizető, megbízható növény a napraforgó, amivel érdemes foglalkozni.

Debrecen - Kerülni kell a zsíros tejet, a cukros üdítőket és a 12 százaléknál magasabb zsírtartalmú tejfölt is a gyermekétkeztetésben – ezek szerepelnek többek között a tiszti főorvos augusztus 1-jén közzétett egészséges életmódra vonatkozó ajánlásában, ami hamarosan kötelező érvényű jogszabály lesz.

Hajdúböszörmény - A hajdúhét rendezvénysorozat részeként idén is Hajdúböszörmény ad otthont (augusztus 12-24. között) a nagyszabású traktorhúzó versenynek.

Debrecen - Elérkezett a gyümölcsbefőzés időszaka. Azonban jogosan merülhet fel a kérdés, hogy a nagy cukortartalom és a tartósítószer használata mennyire egészséges a szervezet számára.

Debrecen - Hangulatos erdei környezet, jó társaság és persze finom falatok. Ez jellemezte az idén már ötödik alkalommal megrendezett Ínyenc ételkülönlegességek fesztiválját a Víg- Kend Majorban. Öt évvel ezelőtt egy lelkes társaság úgy döntött, hogy hagyományteremtő céllal megrendezi az I. Nomád Ételek Főzőfesztiválját.

Vámospércs - A Vámospércsi Művésztelep és Grafikai Műhely zárókiállítását szombaton nyitották meg a település művelődési házának kiállítótermében.

Debrecen - A debreceni Kis Rió rendezvénysorozat keretében a hét végén a zene és a koktélok mellett majorette bemutató, zsonglőrködés, latin táncok, hiphop és DJ Pallás szerepelt a programban.

Debrecen - Minden nap busszal járok dolgozni a Klinikára, és naponta látom a buszmegállóban lévő két padot, melyek közül az egyik életveszélyes!

Debrecen - A DVSC-TEVA – VIDEOTON FC bajnoki labdarúgó mérkőzés zavartalan lebonyolítása érdekében 2011. augusztus 14-én (vasárnap) 14 órától előreláthatólag 19 óráig lezárásra kerül a Nagyerdei körút a Martinovics utca kereszteződéstől a Hadházi út kereszteződésig.

Debrecen - A kedvezményezett-jelölteknek igazolniuk kell, hogy jogosultak-e a felajánlott összegre.

Debrecen - A nyári hónapokban több ezer albérlet talál gazdára a megyeszékhelyen, hála annak a több mint harmincezer hallgatónak, akik a Debreceni Egyetemet választják.

Debrecen,  (MTI) - Végleges bezárás fenyegeti a romák elleni támadássorozat gyanúsítottjai révén mára hírhedtté vált debreceni Perényi 1 Music Clubot, ahol a hat halálos áldozatot követelő bűntény négy vádlottja dolgozott, s ahol a gyilkosságokhoz használt fegyvereket is rejtegették.

Debrecen, (MTI) - Szűcs Barna (j) küzd a francia Philippe Salmonnal a 72,5 kg-os kategóriában 2011. augusztus 13-án a K-1 Fight Code gálán Debrecenben, a Főnix Csarnokban.

Miközben a kutyaszorítóba került devizahitelesek a bankjukkal próbálnak megegyezni az úgynevezett árfolyamgát bevezetéséről (bizonyos feltételek mellett mód van arra, hogy az adós három évig egy mesterséges szinten rögzített árfolyamon törlesszen, majd pedig vagy tovább, vagy többet fizessen, mint eddig), a politika nagyszínpadán szűnni nem akaró ötletelés zajlik az alternatív megoldásokról. Petneházi Attila jegyzete

Debrecen - Miközben július elsejével lejárt a kilakoltatási moratórium, az első félévben az eladósodott családok helyzete tovább romlott.

Debrecen - A megyei önkormányzat elnöke szerint a kamatfizetés elviselhető pénzügyi terhet jelent számukra.

Debrecen - Csiszár Artúr festő-grafikus kiállítását Szász Barnabásné lelkipásztor nyitotta meg vasárnap a Debreceni Református Nagytemplom kiállítótermében. A tárlat augusztus 31-ig tekinthető meg.

Debrecen - A cívisváros teátruma a Háry Jánost és a Bánk bánt, a magyar zeneirodalom e két nagyszerű alkotását a rendkívüli érdeklődésre tekintettel a 2011/2012-es évadában is műsorra tűzi – derül ki a Csokonai Színház honlapján olvasható híradásból.

A pestiek többet keresnek, mint a vidékiek, mégis többet kell hajtaniuk egy saját otthonért.

Debrecen - Nemfizetés és magatartási problémák miatt egyaránt utcára lehet tenni a renitens bérlőket.

Balmazújváros - Magasztos ünnepségen vehették át a város elismeréseit Balmazújváros Kultúrájáért díj kitüntetettjei.

Labdarúgás - Újabb slágermeccs előtt áll a Loki – vasárnap 16 órától a tavalyi bajnok Fehérvár csapatát fogadják Kondás Elemér tanítványai az Oláh Gábor utcai stadionban. A mérkőzést a Haon élőben közvetítette!

Balmazújváros - Minden korosztály megtalálta a számára vonzó programot a Kastélykerti Esték rendezvénysorozaton.

Mezősas  – Kedves és maradandó emléke lesz évek múltán is Kőrösi Viktóriának, aki a napokban a lakóhelye, Mezősas település polgármesterétől a képviselő-testület határozata alapján egy díszes gyűrűt és 50.000 forint összegű anyagi támogatást vehetett át.

Hajdúböszörmény - Az országban még csak egy éve volt jelen a traktorhúzó bajnokság, amikor Böszörményben - a tősgyökeres mezőgazdasági városban, ahol az ország legjobb földjei vannak, s a traktorok Mekkájának is mondják egyesek -, turisztikai, s a mezővárosi jelleget is hangsúlyozó rendezvényen törték a fejüket a településvezetők.

Debrecen, (MTI) - A Debrecen 2-1-re legyőzte a címvédő Videotont a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójának vasárnapi rangadóján, így továbbra is hibátlan mérleggel vezeti a tabellát.

Hajdúböszörmény - Több ezren látogattak ki a hétvégén a lovasnapok keretében a Kinizsi téri pályára, ahol szombaton országos díjugrató -, vasárnap pedig fogathajtó versenyt rendezett a helyi Díjugratók Hagyományőrzők és Fogathajtók Közhasznú Sportegyesülete.

Mezősas – Állampolgársági eskü, díszpolgári cím-adományozás és kistérségi tánctalálkozó Mezősason.

Debrecen - Az utóbbi hetekben több alkalommal is vonaton utaztam. Megrökönyödéssel láttam, hogy néz ki a MÁV egész területe, legyen az az állomás közvetlen környezete, de végig a MÁV állomásai, a fővonalak, vágányok melletti területek, térdig vagy derékig érő gazzal, dudvával ellepve!

Debrecen - Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány „házhoz viszi” a szűréseket. Debrecen a következő helyszíne az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Egy Csepp Teszt (ECSET) szűrő-körútjának. A program célja felhívni a figyelmet a cukorbetegség megelőzésére.

Debrecen - Az elmúlt napokban megyeszerte jelentős mennyiségű csapadék hullott. A hőmérséklet valamelyest csökkent, de a magas páratartalmú, „dunsztos” időjárás rendkívül kedvező feltételeket teremt a kórokozók számára.

Debrecen - A DVSC-TEVA folytatta kiváló sorozatát, a fehérváriakat is legyőzte.

Derecske – Egy igazi kuriózummal várják az érdeklődőket az idei kistérségi új kenyér ünnepre. Fegyverneki Gergő tudósítása

Debrecen - Augusztus 17-én, szerdán 14 órától a Latinovits Kávézó ad otthont annak az irodalmi találkozónak, amelyre a Hajdú-Bihar és szomszédos Bihar megyei irodalmárok, amatőr és profi szinten író, illetve költő emberek jelentkezését várják.

Létavértes - Nyolcnapos tánctáborban vettek részt a Harmonia Dance Stylers tagjai a létavértesi sportközpontban.

Vámospércs - A Vámospércsi Művésztelep és Grafikai Műhely fotókiállítását szombaton nyitották meg a település művelődési házának kiállítótermében.

Debrecen - Eddig is követték az egészséges táplálkozást a helyi gyermekétkeztetésben.

Debrecen - A nyár utolsó hónapjába lépve még ki kell használni a kellemes idő  adta nyaralási lehetőségeket. Hosszabb út előtt érdemes minden esetben körültekintően felkészülni, hogy elkerülhesse a felesleges kellemetlenségeket. A LeasePlan flotta- és gépjárműkezelő az alábbi hasznos tanácsokat gyűjtötte össze a gondtalan utazáshoz, hiszen ami Önnek kikapcsolódás az autójának munka.

Debrecen - A Nagyerdei Gyógyfürdőben 2011. március hónapban bezárásra kerül a fedett uszoda. A bezárás oka, hogy bár korábban többször próbálták a kisebb-nagyobb víz elfolyásokat megszüntetni, sajnos, kevés sikerrel. Érthető, hogy a további veszteségek elkerülése érdekében született meg az elhatározás, hogy be kell zárni és korrekt felújítást kell végezni.

Debrecen - A Debreceni Nyári Színházi Esték Zene és Színház programsorozata keretében vasárnap este a Könnyű erkölcsök című komédiát adták elő a Turay Ida Színház művészei a Régi Városháza udvarán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!