HAON Sziréna

2011.10.23. 11:58

Rendhagyó megemlékezés az 1956-os forradalomról

A debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjai és munkatársai rendhagyó módon emlékeztek az 1956-os eseményekre.

A debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjai és munkatársai rendhagyó módon emlékeztek az 1956-os eseményekre. Egy nagy történelmi játék során különböző akadályok leküzdésével szereztek a diákok ismereteket a forradalmi eseményekről, helyszínekről. Építettek barrikádot, írtak röplapokat, átküzdötték magukat a vasfüggönyön, erdős, mocsaras területeken keresztül, dobáltak tankot "molotov koktéllal", cipeltek "lőszeres ládákat", s közben átélték a kor eseményeit. Az élményszerű játékot Molnár József tanár úr szervezte. A játék végén Dr. Széles Dezsőné igazgatónő meglepetés vendégeként érkezett meg a kor szemtanúja, a debreceni események résztvevője: Tokaji MIklós. Felidézte korabeli élményeit, majd átadott az iskolánknak egy féltve őrzött nemzeti színű zászlót, illetve könyveket az 1956-os eseményekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!