HAON Sziréna

2011.11.06. 10:25

"Idősek tisztelete" ünnepség Körösszegapátiban

<span style="font-size: medium;">Körösszegapáti - Évek óta hagyomány, hogy a település önkormányzata a helyi családsegítő szolgálat segítségével idősek tisztelete címen köszönti az itt élő szép korú nőket és férfiakat.

Körösszegapáti - Évek óta hagyomány, hogy a település önkormányzata a helyi családsegítő szolgálat segítségével idősek tisztelete címen köszönti az itt élő szép korú nőket és férfiakat.

A községben élő idős emberek gyarapodó száma miatt az iskola tornaterme a megfelelő helyiség a vendégek fogadására.

Megható volt látni, amikor a helyi óvodások és iskolások műsorát figyelemmel kísérő idős emberek nagy szeretettel fogadták és tapsoltak a hallottaknak, látottaknak.

Tarsoly Attila polgármester kedves szavakkal köszöntötte a megjelenteket. Megköszönte nekik, hogy életük folyamán sokat fáradoztak azért, hogy a ma élő fiatalabb nemzedék ilyen kényelemben, ilyen körülmények között él.

Ezek után köszöntötték a település legidősebb asszonyát és férfi tagját.

Körösszegapátiban a legidősebb nő Szűcs Józsefné (92 éves), Körmösdpusztán Kura Ferencné (90 éves). A legidősebb férfi Apátiban Gyöngyi József (89 éves), Körmösdpusztán Nagy Zsigmond (92 éves).

Köszöntötték és ajándékkal kedveskedtek a 85 évet ebben az évben betöltőknek, akik a „szép korúak” csoportjába léptek. Ezek a következők: Tarsoly Jenőné, Gyöngyi Józsefné, Cseke Lajosné, Juhász Jánosné, Berke Demeter (Klapka utca) és Berke Demeter (Petőfi utca)

 Ötvenéves házassági évfordulók

Tarsoly Attila polgármester és Szűcsné Nagy Ildikó a családsegítő szolgálat vezetője köszöntötte az ötvenéves házassági évfordulójukat ünneplő Groza Pétert és feleségét, Horváth Győzőt és feleségét, Szabó Jánost és feleségét, valamint Pántya Jánost és feleségét (akik köszöntése az elmúlt időszakban elmaradt) és ajándékkal kedveskedtek nekik.

Nagy szeretettel gratuláltak Berke Demeternek és feleségének, akik a hatvanadik házassági évfordulójukat ünneplik ebben az évben.

A hivatalos köszöntések után a finom ebéd elfogyasztása után az elmaradhatatlan torta következett, ami már hagyomány az ilyen kedves ünneplések alkalmával.

Tóth Erika a helyi polgármesteri hivatal, Nagy Anita a családsegítő szolgálat dolgozója ezután egy csekély kis ajándékkal kedveskedett a megjelent szép- korúaknak. Az ajándékot kísérő kis kártyalapra ez volt felírva:

E különös napot nektek szenteltük

Itt szeretett ragyog, együtt érezzük,

Holnap mi is ilyenek leszünk,

Kérjük a jó Istent, hogy legyen velünk”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!