HAON Sziréna

2011.12.11. 20:25

Nem kérhettek volna pénzt a képviselőtől

Mikepércs - Alkotmányellenesnek nyilvánította és megsemmisítette az Alkotmánybíróság Mikepércs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete által a közterület használat és igénybevétel szabályozására alkotott rendelkezéseit – tájékoztatott Dr.

Mikepércs - Alkotmányellenesnek nyilvánította és megsemmisítette az Alkotmánybíróság Mikepércs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete által a közterület használat és igénybevétel szabályozására alkotott rendelkezéseit – tájékoztatott Dr. Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője közleményében.

Szegfűt osztogatott

Az eset előzménye, hogy a 2010. évi országgyűlési kampány idején, március 8-án, nőnap alkalmából Hajdú-Bihar megye 7-es választókerületének összes településén Oláh Lajos (akkor még az MSZP tagjaként) férfitársaival együtt szegfűt osztogatott. Mikepércsen azonban felszólították, hogy hagyja abba az osztogatást, ahhoz ugyanis másfél millió forint közterület-használati díjat kellet volna előzetesen megfizetnie.

A képviselő az Alkotmánybírságához fordult, melynek levelét a minap kapta kézhez. Habár az Alkotmánybíróság döntését csaknem 2 évvel az eset után hozta meg, Oláh Lajos fontosnak tartja, hogy a taláros testület az ő igazát támasztja alá, illetve Tímár Zoltán mikepércsi polgármestertől bocsánatkérést vár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!