HAON Sziréna

2012.01.22. 09:58

Hét milliárd emberi agy, nagyjából

Debrecen - Ezzel a címmel rendezett a Modem reprsopektív kiállítást a Sárospatakon élő feLugossy Lászlónak, aki Szirtes Jánossal együtt Tárgyalóasztal című performanszukkal nyitotta meg szombat este a tárlatot.

Debrecen - Ezzel a címmel rendezett a Modem reprsopektív kiállítást a Sárospatakon élő feLugossy Lászlónak, aki Szirtes Jánossal együtt Tárgyalóasztal című performanszukkal nyitotta meg szombat este a tárlatot.A legendás A. E. Bizottság zenekar egykori tagja a kelet-európai underground tipikus képviselője. A hagyományos műfaji kereteken túllépő művészeti kísérleteit hangköltemények, nyers-hús-kompozíciók, happeningek, performanszok jellemzik.

„Stílusában a pop art direkt tárgykultusza gyakran keveredik a grafittik szókimondó szexuális jelképrendszerével. A jellegzetesen földközeli paraszti és kispolgári világ, a kiürült folklór és a másodosztályú modernizmus keveredéséből egy sajátos, asszociációkban gazdag univerzumot épít fel.” - írta róla a kiállítás kurátora, Szabó Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!