HAON Sziréna

2012.01.06. 17:45

Szakkollégiumi tag lett Jantyik, Aknay és Bertha

Budapest, Debrecen - Három debreceni, illetőleg debreceni kötődésű tag is bekerült az új rendszerbe.

Budapest, Debrecen - Három debreceni, illetőleg debreceni kötődésű tag is bekerült az új rendszerbe.Felállt a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) új szakkollégiumi rendszere; a frissen kinevezett kurátorok névsorát a szervezet pénteki budapesti sajtóreggelijén ismertette L. Simon László, az NKA Bizottságának elnöke. Az új szakkollégiumok a következők: Előadó-művészet Kollégiuma, Építőművészet és Örökségvédelem Kollégiuma, Folyóirat-kiadás Kollégiuma, Könyvkiadás Kollégiuma, Vizuális Művészetek Kollégiuma, Szépirodalom és Ismeretterjesztés Kollégiuma, Kulturális Fesztiválok Kollégiuma, Közgyűjtemények Kollégiuma és a Közművelődés és Népművészet Kollégiuma.

Ez utóbbiban debreceni tag is helyet kapott. Jantyik Zsolt, a debreceni Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ igazgatóhelyettese miniszteri hatáskörben kinevezett személyként került be a Közművelődés és Népművészet Kollégiumába. Két további debreceni kötődésű tagot is felfedezhetünk a kollégiumi-névsorokban, Aknay János Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész a Vizuális Művészetek Kollégiumát, míg Bertha Zoltán irodalomtörténész, kritikus a Könyvkiadás Kollégiumát erősíti, előbbit szakmai szervezet delegálta, utóbbit szintén miniszteri hatáskörben nevezték ki.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!