HAON Sziréna

2012.02.12. 18:53

Juhász Erzsébet, a híres furtai hímzés tervezője és rajzolója

Furta - A Hajdú-bihari Naplóban már megjelent, hogy a hímző szakkör felébredt álmából Furtán. A Juhász Erzsébet Hagyományőrző Egyesület tavaly július 21-én alakult, a 10 éve elhunyt Varga Dánielné Juhász Erzsébetről, a népművészet mesteréről neveztük el.

Furta - A Hajdú-bihari Naplóban már megjelent, hogy a hímző szakkör felébredt álmából Furtán. A Juhász Erzsébet Hagyományőrző Egyesület tavaly július 21-én alakult, a 10 éve elhunyt Varga Dánielné Juhász Erzsébetről, a népművészet mesteréről neveztük el.Ő volt a gyönyörű furtai motívumok tervezője, rajzolója, általa lett híres a furtai hímzés, mely a magyar népi hímzések közt méltó helyen szerepel.

Minden hétfőn összeülnek az ügyes kezű lányok, asszonyok és készítik a szebbnél szebb hímzett darabokat. Az elnök Csordásné Erika, a szakmai munkát Varga Erzsébet és Bíró Miklósné végzi, köszönet nekik érte. Két nagyon szép kiállításon vagyunk túl, a harmadik éppen most, február 29-ig láható a nagyrábéi Kossuth Lajos Művelődési Házban.

A polgármesteri hivatal biztosít fűtött termet az egyesületnek. A kör összefogja a citerázni tanuló fiatalokat és a régi citerazenekar néhány tagját, akik szorgalmasan segítik előbbieket. Van igény a citeraszóra, mind a diákok, mind a többi helyi körében, sőt a határon túliak is érdeklődnek.

Remek helyi tánccsoportunk is van, akik a meghívások alkalmával és a helyi rendezvényeken is sikerrel szerepelnek (vezetőjük Nagy László).

Csordás Jánosné,

Furta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!