HAON Sziréna

2012.06.03. 19:33

Az igazságtalanság megbosszulja magát

Hajdúnánás - Emlékezni szoktunk dicső csatáinkra, szabadságharcainkra, s tragédiáinkra, hiszen utóbbiak is a nemzeti önismeretünket gazdagítják, és egészséges nemzeti öntudatot adnak mindannyiunk számára – mondta dr. Simicskó István parlamenti államtitkár Hajdúnánáson a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából június 3-án, amikor koszorúzással emlékeztek meg a trianoni évfordulóról, az ország szétszakításáról.

Hajdúnánás - Emlékezni szoktunk dicső csatáinkra, szabadságharcainkra, s tragédiáinkra, hiszen utóbbiak is a nemzeti önismeretünket gazdagítják, és egészséges nemzeti öntudatot adnak mindannyiunk számára – mondta dr. Simicskó István parlamenti államtitkár Hajdúnánáson a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából június 3-án, amikor koszorúzással emlékeztek meg a trianoni évfordulóról, az ország szétszakításáról.A politikus az ünnepségen hangsúlyozta: nem csak pénzügyi, de lelki adóssággal is küzdünk, melyet 2010-ben többek között a külföldön élő honfitársaink érdekében a magyar állampolgárság megadásának lehetőségével törlesztettünk. Trianon hatalmas trauma a magyarok számára, de képesnek kell lennünk arra, hogy érzelmileg megerősödve kerüljünk ki e megrázkódtatásból - fogalmazott, majd emlékeztetett: a Versailles-i békediktátorok igazságtalan döntést hoztak, csak az önös hatalmi érdekeiket vették figyelembe, amikor 1920. június 4-én Magyarország területének kétharmadát elcsatolták.

– Ezzel a döntésükkel a felelősségük nem csak a magyar nemzettel, hanem az emberiséggel  szemben is megfogalmazódott, hiszen a második világháború csíráit a békediktátorok ültették el. Ezért szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy nem szabad felelőtlen döntéseket hozni! A szívnek kell vezérelnie tetteinket, mert az igazságtalanság mindig megbosszulja magát – fűzte hozzá.

A hajdúnánási megemlékezésen összesen mintegy 30 felvidéki, erdélyi és kárpátaljai lakos magyar állampolgársági esküt tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!