HAON Sziréna

2012.06.18. 10:09

Egyelőre nincs hőségriasztás Hajdú-Bihar megyében

Debrecen - Egyelőre semmilyen intézkedést nem tesznek a hőség miatt az általunk megkérdezett városban.

Debrecen - Egyelőre semmilyen intézkedést nem tesznek a hőség miatt az általunk megkérdezett városban.Hajdúböszörmény jegyzője, dr. Ficsor László elmondta: még nem kapott riasztásról szóló értesítést a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervétől, de természetesen amennyiben szükséges, locsolni fogják az utakat, illetve a közintézmények nagyobb légkondicionált helyiségeiben és az áruházban is lehetőség lesz a hűsölésre.

Tanácsok a hőség idejére!

Napi legalább 2-3 liter folyadékbevitelre van szükség kánikula esetén – tájékoztatta lapunkat dr. Radócz Attila háziorvos. Mint mondta: a szívbetegek különösen legyenek elővigyázatosak, ugyanis a nagy melegben könnyebben összeomolhat az ember vérkeringése. – Ilyenkor leesik a vérnyomás, s ájulás is előfordulhat. Amennyiben szédülés, homályos látás tapasztalható, a betegek feküdjenek le, majd a lábakat emeljék magasba, hogy a vérkeringés mihamarabb helyreálljon. Ha a szédülés mellé esetleg fejfájás és mellkasi fájdalom is társul, mindenképp forduljon orvoshoz a páciens, mivel ilyenkor az akut szívinfarktus gyanúja is felmerül – fűzte hozzá. A cukorbetegek is jobban figyeljenek magukra, hiszen a nagy melegben nem biztos, hogy kívánják az ételt, a napi ötszöri étkezés - ha nem is a megszokott mennyiségben- azonban elengedhetetlen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!