HAON Sziréna

2012.06.03. 16:08

Írótábor lesz Hajdúböszörményben

Írótábort szervez a hónap közepén a Magyar Írószövetség és a hajdúböszörményi Kertész László Hajdúsági Irodalmi Kör. Az ötnapos rendezvényen a kortárs irodalmi programok és szemináriumok mellett a színház, a zene és a képzőművészet is szerephez jut majd a tervek szerint - tudtuk meg az ötletadó Papp Für János költőtől, az írószövetség tagjától.

Írótábort szervez a hónap közepén a Magyar Írószövetség és a hajdúböszörményi Kertész László Hajdúsági Irodalmi Kör. Az ötnapos rendezvényen a kortárs irodalmi programok és szemináriumok mellett a színház, a zene és a képzőművészet is szerephez jut majd a tervek szerint - tudtuk meg az ötletadó Papp Für János költőtől, az írószövetség tagjától.Az I. Hajdúböszörményi Nemzetközi Író- és Alkotótábor június 27. és július 1. között fogadja az érdeklődőket a Fürdőkertben, ahol a szervezők reményei szerint minden korosztály képviselteti majd magát – az előadók és a hallgatóság soraiban. A tábor fővédnöke: L. Simon László, költő, író, az NKA elnöke.

Tervezett előadók többek közt: Csukás István Kossuth-díjas költő, író; Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő, író; Gerendás Péter Liszt-díjas zeneszerző; Szentmártoni János költő; Barabás Zoltán költő, a Magyar Írószövetség tagja; Papp-Für János költő; Áfra János költő és a KULTer.hu szerkesztői; Szilágyi Tamás színész, Shakespeare Akadémia; Török Péter előadóművész; Bar-talk zenekar; a Kertész László Hajdúsági Irodalmi Kör tagjai.

A táborban szemináriumot és íróiskolát is tartanak majd: Szentmártoni János József Attila-díjas költő, a Magyar Írószövetség elnöke; Áfra János költő, szerkesztő, a József Attila Kör elnökségének tagja; Papp-Für János költő, szerkesztő, a Magyar Írószövetség tagja, a Kertész László Hajdúsági Irodalmi Kör elnöke.

Az alkotótáborba június 15-ig lehet jelentkezni, részletesebb információ: [email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!