HAON Sziréna

2012.06.02. 15:45

Önkéntesek tiszították a megye településeit

Hajdú-Bihar - A cívisváros mellett Hajdú-Bihar megye számos települése idén is csatlakozott ahhoz az országos szemétszedő akcióhoz, melyet a Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkársága, a Belügyminisztérium és az Országos Polgárőr Szövetség közösen szervezett meg szombaton.

Hajdú-Bihar - A cívisváros mellett Hajdú-Bihar megye számos települése idén is csatlakozott ahhoz az országos szemétszedő akcióhoz, melyet a Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkársága, a Belügyminisztérium és az Országos Polgárőr Szövetség közösen szervezett meg szombaton. Debrecenben az önkéntesek több helyszínen is megtisztították környezetüket, többek között Debrecen-Halápon és a Fancsika tó környékén. A magán személyeken és a civil szervezeteken kívül a Debreceni Büntetés-Végrehajtási Intézet fogvatartottjai is szedtek szemetet.

Megyénkben ebben az évben a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság a szervezés fő koordinátora, amihez csatlakozott a Hortobágyi Nemzeti Park, a Nemzeti Környezetügyi Intézet Debreceni kirendeltsége, a megyei Polgárőr Szövetség, a Tiszántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség (Tivizig), a megyei és a debreceni önkormányzat, a Nyírerdő Zrt. és a Zrínyi Miklós Vadásztársaság. Idén is az AKSD Kft., a Bihari Hulladékgazdálkodási Kft. és a HHG Kft. gondoskodott a hulladék elszállításáról. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!