HAON Sziréna

2012.07.08. 10:59

Biztos kézzel vették az akadályokat

Hajdúdorog - Harminchárom fogat érkezett a VI. Térségbeli Amatőr Fogathajtó Verseny július 7-én, Hajdúdorogon megrendezett megyei döntőjére.

Hajdúdorog - Harminchárom fogat érkezett a VI. Térségbeli Amatőr Fogathajtó Verseny július 7-én, Hajdúdorogon megrendezett megyei döntőjére. A program népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint a támogatók több mint száz főből és szervezetből álló listája, valamint a Strandfürdőn megforduló közel kétezer látogató. A nemes megmérettetést a római zarándokútjáról hazaérkezett Csige Tamás polgármester nyitotta meg, hangsúlyozva, hogy a rendezvényt a Hajdúdorogi Görög Katolikus Egyházmegye centenáriumának jegyében kívánta megszervezni a Hajdúdorogi Lovas Hajdúk Egyesülete, hiszen mint mondta, a görögkatolikusok is részei a nemzetnek, akik együtt akarják megélni hitünket a mindennapokban. Az esemény Dalanics Zoltán paróchus papi áldásával vehette kezdetét, aki biztos kezet és gyors lovat kívánt minden résztvevőnek. A versenyzőknek 750 métert kellett megtenniük a starttól a célig, átküzdve lovaikat 19 akadálykapun, hogy a legkevesebb hibaponttal a lehető legrövidebb időt fussák. A pónifogatok elő díját Dobó Imre vehette át, míg a nagyfogatok közül ifjabb Fróna Antal vihette haza a legeredményesebb hajtónak járó serleget, valamint Hajdúdorog város vándorkupáját.

Mosolygó Marietta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!