HAON Sziréna

2012.07.28. 12:19

Új albumon dolgozik a csapat

Debrecen - Van egy debreceni zenekar, ami a nyolcvanas évek végén alakult meg az egykori Kossuth Egyetem hallgatóiból. Dalaik, szövegeik gyorsan belopták magukat a közönség szívébe, mert mondanivalójuk volt, érvényesek voltak.

Debrecen - Van egy debreceni zenekar, ami a nyolcvanas évek végén alakult meg az egykori Kossuth Egyetem hallgatóiból. Dalaik, szövegeik gyorsan belopták magukat a közönség szívébe, mert mondanivalójuk volt, érvényesek voltak. S azok ma is, 2012-ben a Campus Fesztiválon. Csütörtökön ők, a PG Csoport „avatta fel” koncertjével a nagyszínpadot. Jantyik Zsolt frontemberrel beszélgettünk.

 

Mik történnek manapság a zenekar háza táján?

Jantyik Zsolt: Számos projekten dolgozunk, tervben van egy új album is, amit igyekszünk mihamarabb befejezni. A dobosunk (Kiss Attila - a szerk.) egyik állandó zenésztársával, Takács Bélával, valamint Gryllus Dániellel és Kardos Béla bácsival csinálunk most egy közös műsort, amit Európa szerte szeretnénk bemutatni, erről azonban egyelőre nem szeretnék többet elárulni. Az elmúlt időszakban ugyan nemcsak jó dolgok történtek, de úgy érzem megerősödött a csapat.

 

A zenekarból kivált a basszusgitárosotok, Fazekas László. Ez mennyire jelentett törést az együttes életében?

Jantyik Zsolt: Nem éltük meg törésként. Laci nem akart tovább zenélni, nemcsak velünk, hanem egyáltalán. Egy kecskeméti koncert után megbeszéltük a dolgot. Van amikor az ember úgy érzi, hogy elfárad, ez teljesen normális. Tulajdonképpen ez a döntés igazából kölcsönös volt.

 

Mekkora részét teszi ki az életének a PG Csoport illetve a civil élet?

Jantyik Zsolt: Így negyven év fölött elmondhatom, hogy teljes életet élek, bár korábban ezt nem gondoltam volna. Mindig kapok valami lelki pluszt, energiát a következő etapra.

 

Hogyan képzeli el a következő tíz, vagy akár húsz évet?

Jantyik Zsolt: Tulajdonképpen sok rossz dolog történt ennyi év alatt, de mi még mindig vagyunk és leszünk is. Megpróbálunk magyarok maradni, nem izgulunk, biztos vagyok benne, hogy megleszünk. ?HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!